Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
20. októbra 2022, 8:02
Čas čítania 0:41

Mäsožravá baktéria na Floride zabila už 11 ľudí. Začala sa šíriť po hurikáne Ian

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Mäsožravá baktéria na Floride zabila už 11 ľudí. Začala sa šíriť po hurikáne Ian
Zdroj: TASR/AP

Baktéria sa vyskytuje v zmiešanej sladkoslanej vode.

Na Floride sa začala šíriť baktéria požierajúca mäso. V americkom štáte sa objavila po tom, ako ho nedávno zasiahol ničivý hurikán Ian. Úrady na Floride varujú, že baktéria sa nachádza najmä v teplej a zmiešanej sladkoslanej vode. Predstavitelia floridského okresu Lee upozorňujú, že baktéria Vibrio vulnificus môže byť smrteľná. 

Baktéria živiaca sa mäsom len v tejto oblasti infikovala 29 osôb, pričom štyria ľudia nákaze podľahli. Na celej Floride si baktéria vyžiadala dohromady už 11 životov. Mäsožravá baktéria sa do organizmu dostáva priamym kontaktom s infikovanou vodou napríklad cez otvorené rany. Floridský úrad verejného zdravotníctva varuje pred poškodením pokožky a vredmi.


Miestne úrady vyzvali obyvateľov s otvorenými ranami, aby pri kontakte s povodňovou „brakickou“ vodou zasiahnuté miesto vydezinfikovali a sledovali, či sa u nich nerozvinú príznaky nákazy nebezpečnou baktériou. Hurikán Ian prešiel cez juhozápad Floridy v septembri a okrem rozsiahlych materiálnych škôd si vyžiadal aj 80 životov.

Domov
Zdieľať
Diskusia