Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Tomáš Šusták Viktor Kniš
19. októbra 2022, 16:55
Čas čítania 0:55

Sulík: Do ďalšej vlády pôjdeme, len ak sľúbi zavedenie registrovaných partnerstiev

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ak bude mať strana SaS možnosť byť opäť súčasťou vlády, pôjdu len do takej koalície, ktorá bude mať registrované partnerstvá v koaličnej zmluve.

Návrh zákona o partnerskom spolužití dnes neprešiel plénom do druhého čítania. Richard Sulík, predseda SaS, tvrdí, že viacero poslancov nehlasovalo za návrh len preto, lebo pochádza z dielne SaS. Naráža najmä na bývalých koaličných partnerov. 

„Nedokážu preskočiť svoj tieň, prekonať svoju malosť. Nedokážu tejto komunite ľudí priznať práva, ktoré sú pre ostatných úplne samozrejmé,“ komentoval dnešné hlasovanie. „My sa prispôsobíme. Nech nerátajú s našou ústretovosťou, môžu si ísť hľadať podporu fašistom,“dodal Sulík. 

Za návrh z dielne SaS hlasovalo 50 zo 133 prítomných poslancov, 37 poslancov bolo proti, 15 členov parlamentu sa pri hlasovaní zdržalo a 31 poslancov, ktorí sedeli v sále parlamentu, nehlasovalo vôbec.

 

Nová podmienka SaS

Po odmietnutí zákona o partnerskom spolužití Sulík vyhlásil, že ak bude mať strana SaS možnosť byť opäť súčasťou vlády, pôjdu len do takej koalície, ktorá zakotví prijatie registrovaných partnerstiev v koaličnej zmluve. 

„Ak SaS bude v budúcej koalícii, len za tej podmienky, že sa návrh registrovaných partnerstiev, ktorý bude z našej strany dostatočne včas a odborne zdatnými ľuďmi vypracovaný, dostane do koaličnej zmluvy, respektíve programového vyhlásenia vlády a bude aj obratom schválený,“ priblížil. 

„Nedovolím, aby sme sa ďalej vracali v čase do temnoty. Toto je boj SaS od nášho vzniku a dobojujeme ho,“uviedol Sulík. 

Návrh poslancov strany SaS chcel vytvoriť inštitút partnerského spolužitia, ktorý by zjednodušil spolunažívanie nezosobášeným párom, aj párom rovnakého pohlavia, upravil oprávnenia v dedičskom konaní či poskytovanie informácií zo zdravotnej dokumentácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia