Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
18. októbra 2022, 19:42
Čas čítania 1:06

Telo 12-ročného dievčaťa našli v kufri v Paríži. Francúzske úrady zatkli ženu podozrivú z jeho vraždy

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Dievča zmizlo v piatok popoludní. Telo obete objavil v ten večer človek bez domova v kufri pred jeho domom v Paríži.

Francúzske úrady zatkli 24-ročnú ženu podozrivú z vraždy 12-ročného dievčaťa, ktorého telo pokryté reznými ranami a modrinami našiel človek bez domova v plastovom kufri pred jeho domom v Paríži. Podľa prokuratúry bolo dievča udusené, informuje denník The Guardian

Podozrivú ženu zachytili kamery, ako popoludní vychádza z budovy. V rukách nesie batožinu spolu s kufrom, v ktorom údajne bola obeť. Ženu v pondelok zatkli a začali vyšetrovanie na základe obvinení z vraždy, zo znásilnenia a z mučenia. 

Susedov dievčaťa tragédia zasiahla. Na miesto činu priniesli na jeho počesť kvety a sviečky. „Je to hrozná tragédia, žijeme v tejto štvrti už roky. Prišli sme, aby sme rodine vyjadrili úprimnú sústrasť, pretože nám to, ako aj mnohým ďalším ľuďom láme srdce,“ povedala žena, ktorá býva v blízkosti.

Rodičom dievčaťa sa prihovoril aj francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý sa s nimi osobne stretol. Kancelária prezidenta uviedla, že im „vyjadril úprimnú sústrasť a ubezpečil ich o svojej solidarite a podpore v ťažkom období, ktoré prežívajú“.

Vražda spôsobila rozbroje v parlamente 

Smrť dvanásťročnej Loly okamžite vyvolala politické napätie. Opozičné strany využili profil podozrivej z vraždy na sprísnenie imigračnej politiky. Tá údajne vstúpila do krajiny nelegálne.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli

Krajná pravica a niektorí členovia konzervatívcov uviedli, že incident poukazuje na nedostatky vo vládnej politike v oblasti práva a poriadku. „Táto vražda sa nemala stať. Vrahyňa nemala byť vo Francúzsku,“ povedal Olivier Marleix, predseda konzervatívnej strany Les Républicains v národnom zhromaždení. 

„Prisťahovalci páchajú príliš veľa zločinov. Neboli sme schopní alebo ochotní takýchto ľudí deportovať,“ vyjadrila sa líderka krajnej pravice Marine Le Penová v parlamente. Premiérka Élisabeth Borneová požiadala Le Penovú, aby prejavila trochu slušnosti.

The Guardian s odvolaním sa na policajné a súdne zdroje uviedol, že podozrivá je alžírskeho pôvodu.

Domov
Zdieľať
Diskusia