Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
18. októbra 2022, 17:07
Čas čítania 0:46

Ukrajina čelí masívnym výpadkom elektriny. Rusi ničia jej energetickú infraštruktúru, 30 % už nefunguje

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ruské sily opäť zaútočili na ukrajinské energetické zariadenia, v dôsledku čoho zostala časť Kyjeva a ďalších miest bez elektriny a vody.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok na Twitteri uviedol, že za posledných osem dní bolo zničených 30 % ukrajinských elektrární, čo spôsobilo masívne výpadky elektriny v celej krajine.

Ukrajinská energetická spoločnosť DTEK uviedla, že dve z jej tepelných elektrární boli výrazne poškodené ruským ostreľovaním, pričom jeden pracovník zahynul a šesť ďalších bolo zranených. V Žytomyre západne od Kyjeva bola prerušená dodávka elektriny a vody a v Dnipre boli vážne poškodené dve energetické zariadenia.

„Situácia je v súčasnosti naprieč krajinou kritická, pretože naše regióny závisia jeden od druhého... pre celú krajinu je nevyhnutné pripraviť sa na výpadky elektriny, vody a tepla,“ povedal pre ukrajinskú televíziu zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.

15. mája 2024, 9:30 Čas čítania 4:35 Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom

Rusi sa k útokom na ukrajinskú energetickú sústavu priznávajú. „Počas uplynulého dňa ruské ozbrojené sily pokračovali v útokoch na ukrajinské vojenské veliteľstvá a energetické systémy zbraňami dlhého dostrelu a zbraňami s vysokou presnosťou odpaľovanými z mora,“ uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Domov
Zdieľať
Diskusia