Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
16. októbra 2022, 11:07
Čas čítania 0:54

VIDEO: Grécky ostrov Kréta zasiahli silné záplavy. Úrady hlásia jednu obeť a nezvestných

Kategória:
News
Uložiť Uložené
VIDEO: Grécky ostrov Kréta zasiahli silné záplavy. Úrady hlásia jednu obeť a nezvestných
Zdroj: TASR/AP

Všetky ostrovné rokliny a obľúbené turistické miesta boli až do odvolania pre verejnosť uzavreté.

Jeden mŕtvy, dvaja nezvestní a stovky telefonátov o pomoc. Taká je štatistika piatkových prívalových záplav na gréckom ostrove Kréta, píše The Guardian.

Päťdesiatročný muž zomrel po tom, ako zostal zakliesnený vo svojom aute v južnej časti ostrova. Dve osoby boli nezvestné. Cesty v prímorských dedinách zaplavila voda, ktorá odnášala všetko, čo jej prišlo do cesty.

„Situácia sa vymkla spod kontroly, počasie v regióne bolo výnimočné,“ povedal starosta letoviska Sitia. Regionálny predstaviteľ Nikos Syrigonakis dodal, že „je to ťažký deň“, a obyvateľov vyzval, aby obmedzili svoj pohyb.

Len za piatkové ráno prijali pohotovostné zložky vyše 450 telefonátov. V archeologickom múzeu v letovisku Sitia zostalo uviaznutých osem turistov a ochrankár.

Všetky ostrovné rokliny a obľúbené turistické miesta boli až do odvolania pre verejnosť uzavreté. Pre výnimočnú situáciu bolo zmobilizované oddelenie civilnej obrany. To vyzýva všetkých občanov Kréty, ale aj okolitých ostrovov, aby boli ostražití.

Domov
Zdieľať
Diskusia