Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
16. októbra 2022 o 9:38
Čas čítania 0:29

V ruskom výcvikovom tábore zastrelili dvaja útočníci 11 Rusov. Podľa Ukrajiny šlo o Tadžikov, motívom údajne bolo náboženstvo

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V ruskom výcvikovom tábore zastrelili dvaja útočníci 11 Rusov. Podľa Ukrajiny šlo o Tadžikov, motívom údajne bolo náboženstvo
Zdroj: Ministry of Defence of the Russian Federation

Zatiaľ čo Rusko nešpecifikovalo detaily, poradca Volodymyra Zelenského v tom má jasno.

K streľbe vraj došlo v mestečku Soloti ležiacom v Belgorodskej oblasti. Soloti leží neďaleko ukrajinských hraníc, píše Aljazeera.

Práve tam sa na strelnici pripravovali ruskí dobrovoľní vojaci. Tí mali byť neskôr nasadení v bojoch na Ukrajine.

Podľa ruského ministerstva obrany zomrelo po streľbe 11 ľudí, ďalších 15 bolo zranených. Rusi tento čin označili za terorizmus, pričom páchatelia pochádzali z nešpecifikovanej postsovietskej krajiny.

„Počas tréningu so strelnými zbraňami spustili teroristi streľbu ručnými zbraňami na jednotky, ktoré sa chceli zúčastniť na špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení ruského ministerstva obrany.

Podľa poradcu Volodymyra Zelenského Olexija Arestovyča boli útočníkmi dvaja občania Tadžikistanu. Streľbu vraj nastala po hádke o náboženstve.

Tadžikistan je prevažne moslimský národ, pričom približne polovica Ruska sa hlási k rôznym kresťanským cirkvám.

Domov
Zdieľať
Diskusia