Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
15. októbra 2022, 11:38
Čas čítania 1:04

Neymarovi hrozí dvojročný trest odňatia slobody. Budúci týždeň sa postaví pred súd pre obvinenia z podvodu a korupcie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pred súd v Barcelone sa Neymar možno postaví už v pondelok.

Brazílsky futbalový útočník Neymar sa v budúcom týždni postaví pred súd pre obvinenia z podvodu a korupcie. Skutky, pre ktoré je obvinený, údajne súviseli s jeho prestupom zo Santosu do Barcelony v roku 2013. Žalovala ho brazílska investičná spoločnosť DIS, ktorá zároveň uviedla, že preňho požaduje päťročný trest odňatia slobody, píše televízia ESPN.

V procese, ktorý vedie španielska prokuratúra, sú spolu s Neymarom obžalovaní aj jeho rodičia, oba kluby, bývalí prezidenti Barcy Josep Maria Bartomeu a Sandro Rosell a bývalý prezident Santosu Odilio Rodrigues.

Prípad vychádza zo sťažnosti brazílskej spoločnosti DIS, ktorá vlastnila 40 % práv na Neymara počas jeho pôsobenia v Santose. Tvrdí, že prišla o svoj oprávnený podiel z prestupu z dôvodu podhodnotenia skutočnej hodnoty transakcie.

Španielski prokurátori požadujú pre Neymara dvojročný trest odňatia slobody a zaplatenie pokuty vo výške 10 miliónov eur. Kľúčový člen brazílskeho tímu zamieri budúci mesiac na majstrovstvá sveta v Katare. Obvinenia, ktoré boli naňho uznesené, poprel. 

17. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 1:21 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56

V roku 2013 prestúpil futbalista do Barcelony za 57,1 milióna eur. Podľa španielskeho klubu bola suma rozdelená takto: 40 miliónov eur pripadlo Neymarovi a 17,1 milióna eur jeho vtedajšiemu klubu FC Santos. Brazílska justícia predpokladá, že skutočná hodnota jeho odchodu sa pohybovala okolo 83 miliónov eur.

Existuje podozrenie, že FC Barcelona v tom čase prestup podhodnotila s úmyslom ušetriť náklady. V roku 2017 potom Neymar prestúpil do Paríža za sumu 222 miliónov eur.

Súd v Barcelone uviedol, že Neymar sa bude musieť osobne dostaviť do Španielska už v pondelok. Zatiaľ nie je jasné, či bude musí byť prítomný počas celého pojednávania, ktoré by mohlo trvať aj dva týždne.

Neymar, jeho rodičia, Rosell a Bartomeu začnú vypovedať budúci piatok.

Domov
Zdieľať
Diskusia