Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
15. októbra 2022, 12:31
Čas čítania 1:02

V byte 30-ročnej Rusky, ktorá šírila propagandu a vysmievala sa Ukrajine, bola razia. V Nemecku žije bez povolenia

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V byte 30-ročnej Rusky, ktorá šírila propagandu a vysmievala sa Ukrajine, bola razia. V Nemecku žije bez povolenia
Zdroj: Flickr/fabrikasimf/volně k užití

Tridsaťročná Ruska nemá povolenie na pobyt v Nemecku, čo pre ňu zrejme nepredstavovalo problém. Podobne ako to, že sa vysmievala Ukrajincom a šírila ruskú propagandu. Teraz však problém má.

Yulia Prokhorova je 30-ročná Ruska, ktorá sa na svojich sieťach opakovane vysmievala Ukrajincom a šírila proruskú propagandu. V Nemecku žije bez povolenia na pobyt, čo spolu s jej ohavným správaním eskalovalo do sporov s nemeckými úradmi. Píše o tom Visegrád 24 na svojom Twitteri.

Dnes v skorých ranných hodinách bola v jej byte v Nemecku vykonaná razia

Vyšetrovatelia Inšpektorátu kriminálnej polície a prokuratúry v Landshute v piatok v skorých ranných hodinách prehľadali Prokhorovej byt. Yulia je podozrivá z toho, že od mája 2022 prostredníctvom sociálnych sietí obhajovala ruskú agresívnu vojnu na Ukrajine.

Na sociálnych sieťach okrem iného kolovalo aj video, ktoré sama natočila. Je na ňom zachytené, ako sa v Salzburgu vysmieva dvom Ukrajinkám a obťažuje ich.

Prostredníctvom Instagramu a Tiktoku šírila Yulia proruskú propagandu. Jej účty na sociálnych sieťach však nedávno zrušili. Momentálne sa najviac realizuje na sociálnej sieti Telegram, ktorý je v Rusku populárny. Prostredníctvom tejto siete vyzývala ľudí, aby plytvali energiou. Výdavky by podľa nej totiž automaticky priniesli prospech Rusku.

Podozrivá sa v súčasnosti nachádza v Nemecku bez platného povolenia na pobyt. Deportácie do Ruska sú však momentálne pozastavené.

Domov
Zdieľať
Diskusia