Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer TASR
14. októbra 2022, 18:11
Čas čítania 0:50

OSN: Ruskí vojaci so sebou nosia viagru. Znásilnenia na Ukrajine sú súčasťou vojenskej stratégie

Kategória:
News
Uložiť Uložené
OSN: Ruskí vojaci so sebou nosia viagru. Znásilnenia na Ukrajine sú súčasťou vojenskej stratégie
Zdroj: TASR

OSN od začiatku vojenského konfliktu preverilo vyše 100 sexuálnych zločinov. Väčšina znásilnení a sexuálnych zločinov ostáva nenahlásených.

Podľa Organizácie Spojených národov (OSN) znásilňovanie a sexuálne útoky pripisované ruským vojakom na Ukrajine sú súčasťou ruskej „vojenskej stratégie“. O tom, že ide o úmyselnú taktiku, ktorej cieľom je dehumanizovať obete, nepochybuje osobitná vyslankyňa Organizácie Spojených národov pre sexuálne násilie Pramila Pattenová.

„Keď sú ženy celé dni zadržiavané a znásilňované, keď začnete znásilňovať malých chlapcov a mužov, keď vidíte mrzačenie pohlavných orgánov, keď počúvate svedectvá žien o tom, že ruskí vojaci sú vybavení viagrou, tak je to jasná vojenská stratégia,“ spresnila.

O vedomej taktike podľa Pramily Pattenovej svedčia aj výpovede obetí. OSN od februára už na Ukrajine zaevidovala a podrobne opísala vyše 100 prípadov znásilnenia alebo sexuálneho napadnutia. Vek obetí sa pohybuje od 4 do 82 rokov. Väčšinu obetí tvoria dievčatá a ženy, avšak objavujú sa aj správy o znásilňovaní chlapcov a mužov.

20. mája 2022, 9:30 Čas čítania 7:57 Ruskí vojaci znásilňujú ukrajinských civilistov. Nejde o ukojenie pudov, ale o premyslenú stratégiu Ruskí vojaci znásilňujú ukrajinských civilistov. Nejde o ukojenie pudov, ale o premyslenú stratégiu

OSN upozorňuje, že nahlásené prípady sú len špičkou ľadovca. „Je veľmi ťažké mať spoľahlivé štatistiky počas prebiehajúceho konfliktu, počty nikdy nebudú odrážať realitu, pretože sexuálne násilie je tichým zločinom, keďže väčšinu takýchto prípadov obete ani nenahlásia,“ dodala Pattenová.

Domov
Zdieľať
Diskusia