Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Daniel Mikolášik TASR
14. októbra 2022, 13:33
Čas čítania 1:08

Ruskí mobilizovaní vojaci sa vzdali Ukrajincom a zastrelili si veliteľa. Odmietli totiž bojovať bez výcviku a vybavenia

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vzdali sa, pretože ich poslali do prvej línie bez zásobníkov a bez výcviku. Keby sa vrátili do Ruska, hrozilo by im väzenie.

Bez zásobníkov a bez výcviku. Niektorí členovia ruskej armády, ktorí boli povolaní na základe čiastočnej mobilizácie, sa rozhodli vzdať Ukrajincom po tom, čo ich ruskí velitelia zaradili na front do prvej línie.

Ruskí vojaci totiž odmietli riskovať svoje životy bez tréningu a vojenského vybavenia, informuje Kanál 24 na základe informácií z prostredia ukrajinských špeciálnych jednotiek. Ruským vojakom bolo povedané, že náhradné náboje dostanú „v blízkej budúcnosti“. Z dôvodu nátlaku a neadekvátneho prístupu zo strany velenia sa mobilizovaní rozhodli vzdať sa.

Po tom, čo sa o ich vzbure dozvedel ich príslušný veliteľ, snažil sa im v tom zabrániť, no márne. Ruskí vojaci ho podľa Kanálu 24 v Chersonskej oblasti zastrelili a napokon sa rozhodli vzdať Ukrajincom. Keby sa totiž vrátili do Ruska, hrozilo by im väzenie.

„Na základe našej dohody prišla skupina na vopred určené miesto. Odovzdali nám zbrane, my sme im poskytli lekársku pomoc, pretože väčšina z nich bola chorá. Po vypočúvaní sme ich presunuli do tábora, kde budú bezpečne žiť,“ uviedli ukrajinské špeciálne jednotky.

vojaci
Zdroj: TASR/AP

Veľvyslanci EÚ schválili výcvikovú misiu pre ukrajinských vojakov

Zatiaľ čo niektorí členovia ruskej armády, ktorí dostali povolávací rozkaz na základe vyhlásenia Putinovej čiastočnej mobilizácie, službu sabotujú, ukrajinskí vojaci dostanú výcvikovú misiu od EÚ.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Veľvyslanci pri EÚ jednomyseľne odsúhlasili vojenskú výcvikovú misiu pre približne 15 000 vojakov ukrajinských ozbrojených síl. S návrhom novej iniciatívy na výcvik ukrajinských vojakov prišiel ešte v auguste šéf zahraničnej politiky EÚ Joseph Borrell v reakcii na pokračujúcu ruskú agresiu voči Ukrajine.


Schválená výcviková misia by mala zahŕňať výcvik v oblasti logistiky a ochrany proti jadrovým, biologickým a chemickým zbraniam, vyplýva to z predchádzajúcich vyjadrení. Dnešné piatkové rozhodnutie veľvyslancov 27 členských štátov EÚ by mali v pondelok 17. októbra oficiálne potvrdiť ministri zahraničných vecí Únie v Luxemburgu.

Domov
Zdieľať
Diskusia