Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
14. októbra 2022, 10:31
Čas čítania 1:10

Elon Musk už nechce financovať internet na Ukrajine, obrátil sa na Pentagón. Starlink je však pre tamojšiu obranu zásadný

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa Muska stála táto operácia SpaceX viac ako 80 miliónov dolárov a do konca roka by mala presiahnuť 100 miliónov dolárov.

Najbohatší muž sveta, americký miliardár a zakladateľ spoločností Tesla a SpaceX Elon Musk tvrdí, že už nemôže platiť internetové služby Starlink na Ukrajine. Ten je pritom zásadný pre ukrajinskú obranu ako zdroj komunikácie. Musk varoval Pentagón, že môže financovanie internetu zastaviť, a žiada ho, aby ho prevzala vláda. Vyplýva to z dokumentov získaných CNN.

„Nie sme v pozícii, kedy by sme mohli naďalej poskytovať Ukrajine terminály Starlink alebo financovať stavbu terminálov na neurčitý čas,“ napísal Musk v liste Pentagónu minulý mesiac. Niektorých predstaviteľov americkej obrany však táto žiadosť rozčúlila, tvrdí CNN.

Elon Musk
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Hoci Rusi poškodili hlavné telekomunikačné infraštruktúry na Ukrajine, vďaka internetu od Elona Muska dokázali Ukrajinci fungovať a komunikovať naďalej. Doposiaľ dostali približne 20 000 satelitných jednotiek Starlink.

Podľa Muska stála táto operácia SpaceX viac ako 80 miliónov dolárov a do konca roka by mala presiahnuť 100 miliónov dolárov. Odhaduje sa tiež, že nasledujúcich 12 mesiacov by mal Starlink stáť 400 miliónov dolárov.

Musk čelí vyšetrovaniu kvôli Twitteru

Miliardár Elon Musk čelí vyšetrovaniu v spojitosti s nákupom sociálnej siete Twitter za 44 miliárd dolárov. Twitter vo štvrtok zverejnil príslušné súdne dokumenty. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Spoločnosť Twitter uviedla, že už celé mesiace od Muskových právnikov žiada záznamy ich komunikácie s úradmi. Právnici však dokumenty neposkytli. Twitter sa preto minulý týždeň obrátil na súd v americkom štáte Delaware, ktorý sa prípadom zaoberá, aby právnikom poskytnutie týchto dokumentov nariadil.


Twitter žalobu na Muska v štáte Delaware podal ešte v júli s cieľom zabrániť mu, aby odstúpil od svojej pôvodnej ponuky na kúpu. Tú Musk predložil v apríli, avšak v júli dohodu s Twitterom označil za neplatnú s tým, že ho táto firma údajne zavádzala o počte falošných účtov na sieti.


Súd minulý týždeň proces na žiadosť miliardárových právnikov odročil na 28. októbra, aby Twitteru a Muskovi umožnil dokončenie kúpy.

Domov
Zdieľať
Diskusia