Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
14. októbra 2022, 8:21
Čas čítania 1:34

Pellegrini: V parlamente sú často debaty, ktoré majú od tolerancie ďaleko. Dúfa, že odozva na popravu dvoch gayov bude silná

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Poukázal taktiež na úpravu zákona, aby LGBTI ľudia mali právo dediť či nahliadnuť do lekárskeho spisu svojho partnera.

Diskusia pod článkami by na internete mala prebiehať pod reálnymi menami a nie prezývkami. To, čo platí vo fyzickom svete, by tak platilo aj v tom digitálnom. V online priestore nie je právo na väčšiu voľnosť.

V diskusnej relácii TV JOJ Na hrane to vo štvrtok uviedol poslanec Národnej rady SR a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) s tým súhlasí.


Ak chce niekto nadávať, nech to povie ako fyzická osoba, nech sa za to postaví a nesie za to zodpovednosť, ale nie pod kvetinkami, mačičkami a psíčkami,“ poznamenala Remišová. Polícia by podľa nej mala postihovať nenávistné prejavy.

Peter Pellegrini
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Pellegrini dúfa, že odozva na popravu dvoch gayov nebude slabá

Obaja vyjadrili ľútosť nad smrťou dvoch mladých ľudí, ktorí zomreli po streľbe v Bratislave. Tragédia je podľa Remišovej neospravedlniteľným zločinom nenávisti, ktorý Slovensko doteraz nezažilo. „Je to čas, kedy by sme sa každý jeden z nás v našej spoločnosti mali zamyslieť a dať stopku nenávistným prejavom, rozdeleniu, nenávisti,“ vyzvala.


Ak bude odozva spoločnosti na tragédiu slabá, tak to podľa Pellegriniho bude povzbudením pre „ďalších bláznov, ktorí pôjdu strieľať“. Priznal, že v parlamente sú často debaty, ktoré majú od kultúrnosti a tolerancie ďaleko.


Vicepremiérka potvrdila, že ona sama zažíva v parlamente nenávistné prejavy od okresného predsedu mimoparlamentnej strany Hlas-SD. Pellegrini v relácii prisľúbil, že sa na to pozrie. „Ak to presahuje nejakú mieru základnej slušnosti, tak urobím nápravu,“ povedal.

Veronika Remišová
Zdroj: TASR

Pellegrini poukázal na úpravu zákona, aby LGBTI ľudia mali právo dediť či nahliadnuť do lekárskeho spisu svojho partnera. Z toho by podľa neho mohli ťažiť aj heterosexuálne páry, ktoré nie sú zosobášené. „Netreba si nahovárať, že týmto sa vyriešia nenávistné prejavy v spoločnosti,“ poznamenala Remišová s tým, že taký návrh v parlamente bol, no poslanci ho neodsúhlasili.


V piatok 14. októbra bude vláda mimoriadne rokovať o rozpočte na roky 2023 až 2025. Remišová verí, že rozpočet prejde, no bude to podľa nej závisieť aj od opozície. „Pravdepodobne vám rozpočet prejde aj vďaka človeku, ktorý odporúčal všetkým LGBTI ľuďom vešať na krk kameň a hádzať ich do vody,“ podotkol Pellegrini.

Mohlo by ťa zaujímať:
Strelcom zo Zámockej je pravdepodobne 19-ročný Juraj. O vražde dvoch ľudí informoval sám ako prvý na Twitteri.
Obavy, že sa streľba z Bratislavy zopakuje, sú na mieste, tvrdí expert. Útočník si po vraždách užíval pozornosť (Rozhovor).
FOTO: Boli sme na prvom pochode za Matúša a Juraja, ktorých zavraždil strelec v Teplárni.
Domov
Zdieľať
Diskusia