Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Adam Novosad
12. októbra 2022, 12:25
Čas čítania 1:26

VIDEO: Juraja Slafkovského hráči Montrealu stále nepridali do skupinového chatu. Odpustím mu milión chýb, tvrdí tréner

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Juraj Slafkovský sa chystá na svoj prvý zápas v NHL proti Torontu.

Juraj Slafkovský si udržal miesto v prvom tíme Montrealu Canadiens a do novej sezóny najprestížnejšej hokejovej ligy NHL nastúpi ako draftová jednotka. Podľa trénera Montrealu Martina St. Louisa sa v prípravných zápasoch ukázalo, že ak Slováka tréneri správne nasmerujú, môže byť ťahúňom mužstva.

Stále iba 18-ročný Slafkovský do poslednej chvíle nevedel, či sezónu začne v NHL alebo ho nakoniec Montreal pošle na farmu. Tréneri si ho však nechali v prvom tíme. Tréner Martin St. Louis teraz v rozhovore pre kanadský portál Sportsnet prezradil, že Slafkovskému chce na ľade dopriať voľnosť.

„18-ročného mladíka nechcete zbytočne prekoučovať,“ skonštatoval tréner Canadiens, ktorý svoj tím pripravuje na úvodný zápas NHL proti Torontu. Montreal proti Torontu nastúpi v noci zo stredy na štvrtok o jednej hodine nášho času.

Slafkovský medzitým v novom videu s otázkami a odpoveďami priznal, že ho zatiaľ hráči prvého tímu nepridali do skupinového chatu. 

Môže spraviť milión chýbVoľnosť je podľa St. Louisa pre Slafkovského najdôležitejšia, aby našiel svoje miesto na ľade. „Keby sme ho zaťažili priveľkým množstvom informácií, stratila by sa uňho voľnosť. Začal by priveľmi váhať,“ vysvetľuje tréner.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Slovenskému hokejistovi podľa vlastných slov dôveruje natoľko, že mu je schopný odpustiť aj chyby, ktorých sa na ľade dopustí. „Môže urobiť aj milión chýb, len nech neopakuje stále tie isté,“ povedal. Ako trénerský tím sa podľa neho chystajú sústrediť na to, či sa chyby v Slafkovského hre budú opakovať ako trend alebo pôjde výlučne o jednorazové zaváhania.

St. Louis sám uznal, že Slafkovský sa v tíme Canadiens po pomalšom štarte udomácnil a urobil veľký pokrok. „Dáme mu čas a priestor, pretože voľnosť je dôležitejšia ako učenie,“ vysvetlil, ako bude Montreal pristupovať k draftovej jednotke. V zápasoch by mal nastupovať so skúsenejšími spoluhráčmi, ktorí ho budú vedieť na ľade aj striedačke usmerniť.

Tréner Montrealu však nevylúčil, že by Slafkovský mohol načas skončiť na farme v AHL. „Budujeme športovca, ktorý bude súčasťou našej organizácie dlhé roky,“ povedal s tým, že občas treba urobiť ťažké rozhodnutie, ktoré hráčovi pomôže s rozvojom aj napriek tomu, že by ho to mohlo zraniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia