Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
11. októbra 2022 o 14:21
Čas čítania 0:50

Ruská armáda zasiahla kritickú infraštruktúru vo Ľvove. Pokračuje aj v rozsiahlych útokoch v iných oblastiach

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rusko cieli najmä na vojenské a energetické zariadenia.

Najnovší ruský útok zasiahol kritickú infraštruktúru v meste Ľvov, informoval starosta Andrij Sadovyj. Tri explózie zasiahli dve energetické zariadenia. Informácie o obetiach nie sú bezprostredne známe a nebezpečenstvo útokov trvá. Ľvovská oblasť hraničí s Poľskom a je jednou z najvzdialenejších od štyroch nedávno anektovaných oblastí.

Ruské ministerstvo obrany potvrdilo, že jeho armáda pokračuje v masívnom útoku na vojenské a energetické zariadenia Ukrajiny. Spresnilo, že ruská armáda pokračovala v masívnych úderoch vysoko presnými ďalekonosnými zbraňami. Útočila na vojenské veliteľské zariadenia a energetický systém. 

Ministerstvo uviedlo, že ruské sily zničili sklady paliva pre ukrajinskú vojenskú techniku v mestách Dnipro a Pavlohrad, ako aj päť skladov zbraní v meste Mykolajiv na juhu Ukrajiny.
Ruské ministerstvo obrany súčasne zverejnilo nové zábery odpálenia rakety smerom na ukrajinské ciele.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

V utorok ráno bol na väčšine územia Ukrajiny opäť vyhlásený poplach upozorňujúci obyvateľstvo na možné riziko raketových útokov. Ukrajinské médiá medzičasom informovali o výbuchoch v mestách Vinnycia, Nikopol, Rivne, Ľvov, Kryvyj Rih, Mykolajiv, Očakov, Záporožie, Odesa či Žytomyr.


Na mnohých miestach boli prerušené dodávky elektriny a problém je aj s mobilným spojením. Ukrajinské médiá informujú, že systémy ukrajinskej protilietadlovej obrany sú aktivované a v rôznych regiónoch zneškodnili ruské rakety i drony.

Domov
Zdieľať
Diskusia