Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
11. októbra 2022, 12:03
Čas čítania 1:01

USA reagujú na útoky na Kyjev. Ukrajine posielajú systémy modernej protivzdušnej obrany

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Joe Biden pomoc prisľúbil počas telefonického rozhovoru s ukrajinským prezidentom.

Americký prezident Joe Biden prisľúbil, že USA poskytnú Ukrajine moderné systémy protivzdušnej obrany. Reagoval tak na ruské útoky na Kyjev a ďalšie ukrajinské mestá. Joe Biden tak urobil počas telefonického rozhovoru s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Ukrajinský prezident na Twitteri protivzdušnú obranu označil za prioritu číslo jeden v obrannej spolupráci medzi Ukrajinou a USA. Dodal, že Ukrajina takisto potrebuje, aby „USA mali vedúcu úlohu pri zaujatí tvrdého postoja skupiny G7 a pri podpore rezolúcie Valného zhromaždenia OSN“.

Ukrajina na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN po najnovších útokoch odsúdila Rusko a označila ho za „teroristický štát“. Rozpravu zvolala OSN na prediskutovanie „anexie“ štyroch čiastočne okupovaných ukrajinských regiónov zo strany Ruska, ale rokovania zatienili práve útoky na Kyjev a ďalšie mestá.


Ukrajinský veľvyslanec pri OSN Serhij Kyslycia povedal: „Rusko opäť ukázalo, že je teroristickým štátom, ktorý musí byť čo najdôraznejšie odstrašený. Žiaľ, ťažko môžete vyzývať na stabilný a zdravý mier, kým vo vašej blízkosti existuje nestabilná a šialená diktatúra.“

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj spieva hymnu počas návštevy mesta Izium v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny, ktoré ukrajinské sily nedávno oslobodili spod ruskej okupácie. (14. september 2022)
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj spieva hymnu počas návštevy mesta Izium v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny, ktoré ukrajinské sily nedávno oslobodili spod ruskej okupácie. (14. september 2022) Zdroj: TASR/AP

Ukrajina bola v pondelok ráno vystavená mohutnému raketovému útoku, počas ktorého ruské sily vypálili najmenej 83 rakiet. Podľa ukrajinskej polície si tieto údery vyžiadali najmenej 14 mŕtvych a asi 60 zranených.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že útoky sú odplatou za „teroristické“ činy Kyjeva vrátane výbuchu, ktorý v sobotu poškodil Kerčský most spájajúci ruskú pevninu s anektovaným ukrajinským polostrovom Krym.

Domov
Zdieľať
Diskusia