Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
10. októbra 2022, 11:42
Čas čítania 0:55

„Pani Záborská, koľkokrát ste mali v živote sex?“ pýta sa Nicholsonová. Reaguje tak na intímny dotazník z dielne konzervatívcov

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Záborská totiž prišla s novým návrhom zákona o „pomoci tehotným ženám“, ktorým zachádza do intímnych záležitostí žien.

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa vo svojom príspevku na Facebooku pýta Anny Záborskej z Kresťanskej únie, koľkokrát mala v živote sex a či viackrát, ako počet jej detí. Ironicky tak reaguje na intímny dotazník z dielne konzervatívcov, ktorý Záborská predložila v rámci návrhu zákona o pomoci tehotným ženám.

„Som drzá. Rovno sa za to ospravedlňujem, nikdy by mi ani len nenapadlo, aby som skúmala niekoho intímny život a už vôbec nie staršej dámy, akou je poslankyňa Záborská. Ale pani Záborská sa chce pýtať veľmi podobné intímne otázky v dotazníku pre ženy, ktoré sa odhodlajú pre interrupciu. V týchto dňoch to opäť otvára v parlamente,“ píše v statuse Nicholsonová.

„Pani Záborská, vystúpte konečne z tej vašej ultrakatolíckej bubliny, ktorá uletela úplne mimo reality. Ako poslankyňa máte riešiť problémy občanov, nie agendu bigotných spolkov, ktoré vás pretlačili na kandidátku,“ napísala europoslankyňa. V statuse tiež hovorí o tom, že aj ona bola v minulosti na potrate a nie preto, lebo chcela, ale preto, že musela.

3. apríla 2024, 19:45 Čas čítania 0:09 KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti

Záborská totiž prišla s novým návrhom zákona o „pomoci tehotným ženám“, ktorým zachádza do intímnych záležitostí žien. Chce pomocou dotazníka zisťovať, prečo sa rozhodli pre interrupciu, akú antikoncepciu užívali v čase otehotnenia. Odborníci v tom vidia ohrozenie základných práv.

„Príčiny umelého ukončenia tehotenstva (iné ako zdravotné) na Slovensku do veľkej miery zostávajú neznáme. Ich spoznanie umožní lepšie reagovať na skutočné potreby žien zvažujúcich umelé ukončenie tehotenstva,“ píše sa v dôvodovej správe návrhu.

Domov
Zdieľať
Diskusia