Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
8. októbra 2022, 18:18
Čas čítania 0:48

Ruská armáda má nového veliteľa „špeciálnej operácie“ na Ukrajine. Sergej Surovikin doteraz viedol ofenzívu na juhu Ukrajiny

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Ruská armáda má nového veliteľa „špeciálnej operácie“ na Ukrajine. Sergej Surovikin doteraz viedol ofenzívu na juhu Ukrajiny
Zdroj: Ozbrojené síly Ruské federace

Ide vôbec o prvý prípad, keď dostali všetky ruské sily na Ukrajine spoločného veliteľa.

Ruské ministerstvo obrany vymenovalo generála Sergeja Surovikina za hlavného veliteľa vojsk „špeciálnej vojenskej operácie“ na Ukrajine. Ide vôbec o prvý prípad, keď dostali všetky ruské sily na Ukrajine spoločného veliteľa. Surovikin od leta velil ruským jednotkám na juhu Ukrajiny.


Päťdesiatpäťročný generál absolvoval výcvik v rámci jednotiek specnaz a slúžil aj v sovietsko-afganskej vojne. Má za sebou veliteľské skúsenosti zo Sýrie, predtým bol nasadený aj v Čečensku a Tadžikistane. Od roku 2017 bol veliteľom Vzdušno-kozmických síl Ruskej federácie.


Kyjev v rámci protiofenzívy získal v posledných týždňoch naspäť tisíce štvorcových kilometrov územia. Ruské sily boli vytlačené z väčšiny územia Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Museli ustúpiť aj v Cherskonskej oblasti na juhu krajiny a prišli o strategické mesto Lyman v Doneckej oblasti.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Včera ruské ministerstvo obrany odvolalo veliteľa Východného vojenského okruhu, keď generálplukovníka Alexandra Čajka vystriedal generálporučík Rustam Muradov. Odchod Čajka je zatiaľ posledným zo série odvolaní najvyšších armádnych predstaviteľov, ktorým predchádzala séria porážok a ponížení vo vojne na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia