Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. októbra 2022, 16:21
Čas čítania 0:39

Putin by jadrový konflikt neprežil, tvrdí Zelenskyj

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ukrajinská hlava štátu Volodymyr Zelenskyj spochybnil Putinovu kontrolu nad ruským vojenským ťažením na Ukrajine.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že je ťažké povedať, či sa po vojenských úspechoch Ukrajiny zvýšilo riziko jadrovej vojny. Vyjadril však presvedčenie, že jeho ruský náprotivok Vladimir Putin by takúto eskaláciu neprežil. 

Ukrajinskej armáde sa v posledných týždňoch podarilo dobyť späť časť územia, ktoré Rusko v rozpore s medzinárodným právom anektovalo. Putin pritom varoval, že bez váhania použije jadrové zbrane, ak sa Ukrajina pokúsi dobyť späť oblasti okupované ruskou armádou.


Zelenskyj sa prostredníctvom videospojenia prihovoril k austrálskemu think-tanku Lowy Institute international. Ukrajinský prezident v príhovore spochybnil, či má Putin dostatočnú kontrolu nad ruským vojenským ťažením na Ukrajine na to, aby mohol podniknúť taktický jadrový útok.

4. októbra 2022, 12:04 Čas čítania 1:16 Šéf americkej CIA: Ťažko povedať, či Putin s útokom atómovou bombou iba blafuje. Ruské kroky monitorujeme Šéf americkej CIA: Ťažko povedať, či Putin s útokom atómovou bombou iba blafuje. Ruské kroky monitorujeme

Podľa Zelenského je pre Rusov ťažké kontrolovať všetko, čo sa deje v ich krajine, presne tak, ako nedokážu kontrolovať všetko, čo sa odohráva na bojisku.


Putin zároveň podľa Zelenského vie, že svet by Rusku jadrový útok nikdy neodpustil. „Putin chápe, že použitím jadrových zbraní nebude schopný zachovať si takpovediac svoj život. Tým som si istý,“ uviedol Zelenskyj. 

Domov
Zdieľať
Diskusia