Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
6. októbra 2022, 12:33
Čas čítania 1:51

Vtipy o českej anexii Kaliningradu sú hitom internetu. Bojte sa nášho námorníctva, zničí vás, reaguje na recesiu ruská propaganda

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Kaliningrad sa nikdy nestane Královcom, odkazujú ruskí propagandisti Čechom.

Ruským propagandistom sa nepozdáva, že Twitter v posledných dňoch zaplnili fiktívne plány, ako by Česko mohlo anektovať ruský Kaliningrad, prevziať nad ním kontrolu a premenovať ho na Královec. Vtipy o ovládnutí ruskej exklávy zdieľal český europoslanec, oficiálny profil českej armády a humorne zareagovala aj česká pošta. 

5. októbra 2022, 11:30 Čas čítania 5:41 Královec: Česko anektuje Kaliningrad vďaka lietadlovej lodi Karel Gott. Internet sa smeje na vtipnom pláne, ako Rusom vziať zem Královec: Česko anektuje Kaliningrad vďaka lietadlovej lodi Karel Gott. Internet sa smeje na vtipnom pláne, ako Rusom vziať zem

Tieto vtipy vznikli ako reakcia na pseudoreferendá, pomocou ktorých Ruská federácia oznámila anexiu štyroch ukrajinských regiónov. Vtipnými fotomontážami sa ľudia snažia poukázať na bizarnosť ruskej anexie, rozvíriť šíriacu sa ruskú propagandu na sociálnych sieťach a bojovať proti ruským krokom ich vlastnou medicínou. 

Český europoslanec nahneval Rusov

Do burcovania českého ľudu k podpore fiktívnej anexie Kaliningradu sa od začiatku pustil český poslanec Európskeho parlamentu Tomáš Zdechovský. Ten v úvode pochválil poľský nápad na odkrojenie ruského územia a pripojenie Královca k Česku, zdieľal viacero fotomontáží a dokonca sa zapájal do debaty s ruským ministerstvom zahraničných vecí.

Práve Zdechovského twitterové vyhlásenia nahnevali ruské propagandistické weby, ktoré sa začali obávať, že by to Česi s Poliakmi mohli myslieť vážne. Už len myšlienka na to, že by niekto mohol mať zálusk na Kaliningrad, pripadala Rusom neprípustná. Český humor sa im nezdal vtipný.

Prezidentka Čaputová zvažuje štátnu návštevu

Vtipy o anexii Kaliningradu sa medzitým dostali až k slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej. Hlava štátu na svojom Twitteri prispela do debaty krátkym statusom, v ktorom vyhlásila, že momentálne zvažuje štátnu návštevu nového českého územia Královec. Alebo aj nie.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Čaputová poďakovala českým priateľom za to, ako efektívne sa im podarilo zhodiť „masku absurdity“ pseudoreferend, ktorými Ruská federácia obhajuje svoju anexiu štyroch ruských území. 

Bojte sa nášho námorníctva, odkazujú ruskí propagandisti„Rád by som pripomenul tomuto zábudlivému Čechovi, kto im z krajiny odkrojil Tešínsko. Neboli to Poliaci pred druhou svetovou vojnou? Zabudol na Poliakov?“ pýtal sa nahnevaný ruský vojenský expert Michail Timošenko v reakcii na web PolitExpert.net. V minulosti dosiahol v ruskej armáde hodnosť plukovníka. 

Zdechovskému odkázal, že takéto reči sa dajú ťažko považovať za vyjadrenia psychicky zdravého človeka. „Môžem to povedať tak, ako hlásal legendárny kráľ Leonidas – Nechajte ich, nech si po to prídu,“ skonštatoval.

Vojenský expert Vasilij Dandykin vyhlásil, že Poliaci a Česi by sa mali upokojiť, pretože Rusko má v Kaliningrade mocnú flotilu. Varšava a Praha by podľa neho riskovali obrovskú hanbu, keby sa rozhodli vyprovokovať ruské námorníctvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia