Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská TASR
1. októbra 2022, 11:37
Čas čítania 0:43

Kim Čong-un opäť „testuje“ rakety. Dve balistické strely vypálila KĽDR do Japonského mora

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Kim Čong-un opäť „testuje“ rakety. Dve balistické strely vypálila KĽDR do Japonského mora
Zdroj: TASR/AP

Uviedla to japonská pobrežná stráž s odvolaním sa na ministerstvo obrany.

Severná Kórea v sobotu vystrelila dve neidentifikované balistické rakety do Japonského mora, uviedla japonská pobrežná stráž s odvolaním sa na ministerstvo obrany.


Japonská verejnoprávna televízia NHK informovala, že rakety pravdepodobne dopadli mimo výlučnej hospodárskej zóny Japonska, pričom sa odvolala na nemenované vládne zdroje.

9. septembra 2022, 14:08 Čas čítania 1:09 Severná Kórea schválila zákon, ktorý jej umožňuje spraviť preventívny jadrový útok Severná Kórea schválila zákon, ktorý jej umožňuje spraviť preventívny jadrový útok

Hlásenie o prvej odpálenej rakete podala pobrežná stráž o 6:47 h miestneho času. Krátko po siedmej hodine ohlásila odpálenie druhej strely.

Odpálila už štvrtú raketu

Severná Kórea tak odpálila už štvrtú raketu v priebehu tohto týždňa. K prvému odstrelu prišlo pred štvrtkovou návštevou americkej viceprezidentky Kamaly Harrisovej v Južnej Kórei, k druhému niekoľko hodín po jej odchode z krajiny.


Južná Kórea, Japonsko a USA následne v piatok zorganizovali trojstranné protiponorkové cvičenia vo Východnom mori. Cvičenie sa uskutočnilo po tom, čo juhokórejskí predstavitelia počas uplynulého víkendu upozornili, že Pchjongjang by sa mohol pripravovať na odpálenie balistickej rakety z ponorky.

Parlament Severnej Kórey Kim Čong-un schválil začiatkom septembra zákon, ktorý krajine umožňuje vykonať preventívny jadrový útok a vyhlasuje za „nezvratný“ jej štatút jadrovej mocnosti. Krajine umožní vykonať automaticky preventívny jadrový útok a „okamžite zničiť nepriateľské sily“, ak cudzia krajina predstavuje bezprostrednú hrozbu.

Domov
Zdieľať
Diskusia