Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
29. septembra 2022, 15:56
Čas čítania 0:45

Liberála Stančíka vystrieda v OĽaNO konzervatívec Cseh. Chce spolupracovať s Gyimesim

Kategória:
Zdravie
Uložiť Uložené

Andrej Stančík sa stal štátnym tajomníkom na ministerstve zahraničných vecí. V parlamente ho vystrieda poslanec Peter Cseh.

Andreja Stančíka nahradí v parlamente poslanec Peter Cseh, ktorý sa v klube OĽaNO pridá k väčšinovej skupine konzervatívnych poslancov. Denník N upozornil na jeho slová o tom, ako chce užšie spolupracovať s Györgyom Gyimesim v súvislosti s problematikou maďarskej menšiny. Zároveň verí, že Viktor Orbán má byť blízkym partnerom Slovenska. Cseh má 39 rokov, venuje sa výrobe umeleckej keramiky, pochádza z obce Dolný Bar v Trnavskom kraji, upozornil denník SME

Poslankyňa SaS Vladimíra Marcinková označila Petra Cseha za „orbánovca, u ktorého proeurópska orientácia a ochrana ľudských práv nebudú prioritou“.

Stančík
Zdroj: TASR

Marcinková z SaS: Ponuka pre Stančíka má nástrahy

Už pred týždňom medializovanú ponuku pre Andreja Stančíka komentovala poslankyňa klubu SaS Vladimíra Marcinková, ktorá šéfuje výboru, kde doteraz pôsobil Stančík. „Odchod Andreja Stančíka z parlamentu môže mocensky zamiešať karty,“ tvrdí poslankyňa.

Myslí si, že podľa parlamentnej matematiky sa môže pri hodnotových otázkach stať, že hlasovania o právach ľudí dopadnú inak ako doteraz. „Pomer síl v parlamente pri témach, akou je napríklad sprísnenie interrupcií, je tesný, 76 ku 74. Andrej Stančík stál spravidla na strane ľudských práv a ochrany liberálnej politiky, jeho odchodom sa matematika môže posunúť v ich neprospech,“ hovorí Marcinková. 

Domov
Zdieľať
Diskusia