Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
28. septembra 2022 o 7:49
Čas čítania 0:44

Líderka víťaznej strany talianskych volieb Meloniová: Ukrajina môže počítať s podporou novej talianskej vlády

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Jej spojenci z pravicového bloku Matteo Salvini a Silvio Berlusconi v minulosti podporovali Putina.

Giorgia Meloniová, líderka krajne pravicovej strany Bratia Talianska, ktorá zvíťazila v nedeľných parlamentných voľbách v Taliansku, vyjadrila podporu Ukrajine a Volodymyra Zelenského ubezpečila o plnej podpore zo strany práve sa formujúcej vlády.

Meloniová, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou obsadí talianske premiérske kreslo v prvej krajne pravicovej vláde od druhej svetovej vojny, ukrajinskému prezidentovi napísala: „Na našu lojálnu podporu slobody pre ukrajinský ľud sa môžete spoľahnúť. Zostaňte silní a zachovajte si pevnú vieru!” K interakcii prišlo na Twitteri po Zelenského oficiálnom zablahoželaní k volebnému úspechu, ku ktorému pridal aj poďakovanie za doterajšiu pomoc Ukrajine. 

Strana Bratia Talianska získala v predčasných parlamentných voľbách 26 percent hlasov. Nová centristicko-pravicová koalícia bude mať v parlamente jasnú väčšinu. Stredoľavá Demokratická strana získala podporu 19 percent.

Salvini
Matteo Salvini v tričku s Putinom na červenom námestí. Zdroj: TASR/AP


Giorgia Meloniová hovorila otvorene o podpore Ukrajiny aj pred voľbami, v čom sa zásadne odlišovala od názorov jej spojencov z pravicového bloku – lídra strany Liga Mattea Salviniho a predsedu strany Vpred Taliansko Silvia Berlusconiho.

Domov
Zdieľať
Diskusia