Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
25. septembra 2022, 14:21
Čas čítania 0:55

Srbsko neuzná ruské referendá na okupovaných územiach Ukrajiny. Sú v rozpore s medzinárodným právom, oznámil rezort diplomacie

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Srbsko neuzná ruské referendá na okupovaných územiach Ukrajiny. Sú v rozpore s medzinárodným právom, oznámil rezort diplomacie
Zdroj: Srbské ministerstvo obrany

Srbský rezort diplomacie odmietol uznať výsledky ruských referend na Ukrajine.

Srbsko neuzná výsledky referend, ktoré Ruská federácia v posledných dňoch organizuje na okupovaných územiach na Ukrajine.

Na tlačovej konferencii o tom informoval šéf srbského rezortu diplomacie Nikola Selaković. Podľa ministra sú referendá na okupovaných ukrajinských územiach v rozpore s medzinárodným právom, a tak je pre Srbsko neprípustné, aby ich výsledky oficiálne uznalo.

Zelenskyj dúfa, že svet odsúdi ruské referendáUkrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pravidelnom príhovore odsúdil „pseudoreferendá“, ktoré proruské úrady organizujú na okupovaných ukrajinských územiach s cieľom pripojiť tieto oblasti k Rusku. Zelenskyj vyjadril nádej, že referendá odsúdi aj svet. 

„Tieto hlasovania nie sú len zločinmi proti medzinárodnému právu a ukrajinským zákonom, sú to zločiny proti určitým ľuďom, proti národu,“ uviedol ukrajinský prezident.


Ľudové hlasovania o pripojení k Ruskej federácii sa konajú od piatka 23. septembra do utorka 27. septembra v štyroch oblastiach Ukrajiny – v Doneckej a Luhanskej na východe, ako aj v častiach Chersonskej a Záporožskej na juhovýchode.


Ukrajinskí predstavitelia informovali, že ľuďom v niektorých Ruskom okupovaných oblastiach zakázali odísť preč, kým trvá štvordňové hlasovanie, ozbrojené skupiny chodia od domu k domu a zamestnancom podnikov sa vyhrážajú prepustením, ak sa na referende nezúčastnia.

Domov
Zdieľať
Diskusia