Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Adam Novosad
25. septembra 2022, 13:15
Čas čítania 1:01

Iba 17-ročného hackera, ktorý zverejnil videá z vývoja hry GTA 6, zatkla britská polícia. Na konte vraj má aj útok aj na Uber

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Iba 17-ročného hackera, ktorý zverejnil videá z vývoja hry GTA 6, zatkla britská polícia. Na konte vraj má aj útok aj na Uber
Zdroj: Rockstar Games/Take-Two

Mladého hackera lokalizovali pri meste Oxford v Anglicku.

Hackera, ktorý prenikol k interným dátam herného štúdia Rockstar Games a zverejnil viac ako 90 videí z vývoja novej hry Grand Theft Auto 6, zatkla londýnska polícia, informuje Gizmodo.

Tieto správy preleteli médiami koncom týždňa, keď londýnska polícia zverejnila správu, že zadržala 17-ročného muža podozrivého z hackovania. Zatknutie mladíka prebehlo v anglickom grófstve Oxfordshire, kde ho lokalizovali elitní vyšetrovatelia z britskej jednotky zameranej na boj proti kybernetickým zločinom.

 

Reportér Matthew Keys vzápätí informoval, že tento 17-ročný hacker je podľa všetkého zodpovedný za útok na Rockstar Games, ale údajne dokonca stojí aj za útokom na Uber. Hacker sa dostal k internej komunikácii Uberu v aplikácii Slack a získal prístup k webovým stránkam firmy.

8. novembra 2022, 9:30 Čas čítania 5:37 Týchto 10 legendárnych hier má už 20 rokov. Vyrastal si na Mafii, Tony Hawkovi či Medal of Honor aj ty? Týchto 10 legendárnych hier má už 20 rokov. Vyrastal si na Mafii, Tony Hawkovi či Medal of Honor aj ty?

Mladík sa do rúk polície podľa Keysa dostal vďaka spolupráci britskej polície s americkou FBI. Spoločnosť Uber minulý týždeň oznámila, že na ňu zaútočila hackerská skupina LAPSUS$. Táto skupina v minulosti údajne zaútočila na veľké mená ako Microsoft či Samsung.

Pred pár mesiacmi sa vraj vyšetrovateľom podarilo vystopovať člena tejto skupiny práve do anglického mesta Oxford, kde mal v tom čase 16-ročný chlapec žiť v dome svojej matky. Skupina je podľa expertov zložená z viacerých tínedžerov, ktorí sa svojim obetiam po úspešných útokoch radi vysmievajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia