Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
25. septembra 2022, 11:02
Čas čítania 1:06

Známy cyklista sa v noci pred MS pobil s dvoma tínedžerkami v hoteli. Zatkli ho policajti, z pretekov následne po chvíli odstúpil

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Známy cyklista sa v noci pred MS pobil s dvoma tínedžerkami v hoteli. Zatkli ho policajti, z pretekov následne po chvíli odstúpil
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Mathieu van der Poel sa teraz bude musieť v utorok postaviť pred súd.

Známy holandský cyklista Mathieu van der Poel sa chystal zaútočiť na titul majstra sveta v cyklistike, no v noci pred začiatkom podujatia sa v hoteli pobil s dvoma tínedžerkami.

Majstrovstvá sveta v cyklistike sa tento rok uskutočnili v austrálskom meste Wollongong neďaleko Sydney. Holanďan Mathieu van der Poel bol medzi favoritmi na zisk dúhového dresu pre majstra sveta, lenže 27-ročného cyklistu v noci zatkla polícia a obvinila z dvoch prípadov napadnutia.

„Mali sme menší konflikt,“ potvrdil Holanďan, podľa ktorého sa konflikt rozpútal pre hlučných susedov. „Do svojej izby som sa vrátil až o štvrtej ráno. Je to katastrofa, ale už nemôžem nič zmeniť,“ skonštatoval cyklista, ktorého polícia v noci prepustila až po vyplatení kaucie.

Polícia potvrdila, že sa konflikt v hoteli odohral. Podľa policajného vyjadrenia sa okolo 22.40 h dostal 27-ročný muž do verbálnej výmeny názorov s dvoma tínedžerkami vo veku 13 a 14 rokov. Cyklista mal do tínedžeriek strčiť, čím spôsobil, že jedna spadla na zem, zatiaľ čo druhú strčil do steny, čím jej spôsobil menšie zranenie na lakti.

13. septembra 2023, 9:30 Čas čítania 5:33 Amerických turistov sem nezoberiem. Nezdá sa mi to bezpečné. Zisťovali sme, ako vnímajú Bratislavčania novú cyklotrasu na nábreží Amerických turistov sem nezoberiem. Nezdá sa mi to bezpečné. Zisťovali sme, ako vnímajú Bratislavčania novú cyklotrasu na nábreží

Vedenie hotela v reakcii na potýčku zavolalo políciu, ktorá Holanďana odviezla na stanicu. Mathieu van der Poel síce na preteky v nedeľu ráno nastúpil, no v úvodnej fáze z boja o majstrovský titul odstúpil. V utorok ho čaká súd v Sydney, ktorý rozhodne o ďalšom postupe v jeho prípade.

Na majstrovstvách sveta v Austrálii nastúpil aj slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý pred cieľom špurtoval o druhé miesto a napokon skončil siedmy. Saganov brat Juraj odstúpil v priebehu pretekov.

Domov
Zdieľať
Diskusia