Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
26. septembra 2022, 13:30
Čas čítania 0:38

Doma znížia teplotu, pridajú homeoffice a možno sa budú otužovať. Ako slovenskí politici ušetria v energetickej kríze? (Anketa)

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Politici majú v pláne používať menej elektrickej energie, budú menej kúriť a viac pracovať z domu. Prečítaj si odpovede poslancov a ministrov.

Podľa ministerstva hospodárstva by mala každá domácnosť ušetriť 15 až 20 % spotreby energie v porovnaní s minulým rokom. Vláda zatiaľ nepredstavila konkrétne návrhy riešení na pomoc Slovákom pri energetickej kríze, podľa premiéra Eduarda Hegera máme ešte čas.

Refresher položil všetkým poslancom Národnej rady SR a všetkým ministrom otázku, ako majú v pláne šetriť energie doma a v práci.

Najviac politikov odpovedalo, že sa chystá znižovať teplotu v domácnosti a na pracovisku. Podľa výpočtov ministerstva hospodárstva každý znížený stupeň tepla predstavuje približne 6 % celkovej spotreby, preto zníženie z 22 stupňov Celzia napríklad na 19 stupňov Celzia môže znamenať zníženie až o 18 %. Niektorí politici chcú menej používať elektrické spotrebiče, budú sa sprchovať kratšie alebo studenou vodou. 

Opoziční politici z Hlasu-SD si myslia, že bežná domácnosť, ktorá počas roka nemá veľmi vysokú spotrebu, nemá veľa priestoru na šetrenie. Apelujú na vládu, aby čo najskôr zastropovala ceny energií na Slovensku. Kompletné odpovede poslancov a ministrov, resp. ich tlačových oddelení sme zverejnili v tomto článku

Domov
Zdieľať
Diskusia