Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
21. septembra 2022, 15:48
Čas čítania 0:52

Prezidentka Čaputová minulý rok zarobila 147-tisíc eur. Kollár priznal vilu v Thajsku, stavbu v Dubaji aj byt v Španielsku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prezidentka z výkonu svojej funkcie zarobila najväčšiu sumu peňazí.

Z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila minulý rok najviac prezidentka Zuzana Čaputová. Z výkonu verejnej funkcie celkovo zarobila 147 989 eur. Predseda vlády Eduard Heger si minulý rok prilepšil o 65 832 eur, zatiaľ čo predseda Národnej rady SR Boris Kollár uzatvára prvú trojicu najlepšie zarábajúcich s príjmom 42 900 eur. 

Tieto čísla boli zverejnené v nových majetkových priznaniach verejných funkcionárov, ktoré sú dostupné na webe parlamentu. 

Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Prezidentka iné príjmy ako z výkonu verejnej funkcie neuviedla. V majetkovom priznaní uviedla, že vlastní rekreačnú chatu, rodinný dom či ornú pôdu v Pezinku. Medzi hnuteľným majetkom uviedla auto aj finančné úspory, zároveň stále spláca hypotekárny úver. Podľa priznania neprijala žiadne dary.

Ani premiér Eduard Heger neuviedol žiadny iný príjem okrem zárobkov z výkonu funkcie. Heger priznal vlastníctvo viacerých nehnuteľností, uviedol viaceré podiely vo firmách a hypotéku. 

28. marca 2024, 12:30 Čas čítania 6:51 Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor)

Predseda parlamentu Boris Kollár sa môže pýšiť najširším portfóliom nehnuteľností. V priznaní uviedol, že vlastní dom na thajskom ostrove Koh Samui, stavbu v Dubaji, chatu v rakúskom Bergu, byt v Španielsku či dom so záhradou v bratislavskom Starom Meste.

Medzi hnuteľným majetkom priznal umelecké diela, zbierku hodiniek a šperkov, uviedol aj peniaze a vklady v bankách, ochranné známky i cenné papiere. Vlastní aj akcie v akciových spoločnostiach, obchodné podiely vo firmách či autorské práva. V položke „existencia záväzkov“ vypísal finančné ručenia a záruky aj úvery.

Domov
Zdieľať
Diskusia