Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
20. septembra 2022, 12:11
Čas čítania 0:29

Na Slovensku spustili registráciu očkovania vakcínami, ktoré sú prispôsobené variantu omikron

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Nové vakcíny sú adaptované na omikron, ktorý sa šíri rýchlejšie ako predošlý variant.

Na Slovensku spustili registráciu na očkovanie vakcínami prispôsobenými na rozšírený variant omikron. Ten sa medzi ľuďmi šíri rýchlejšie ako predošlé formy, zároveň má však miernejšie príznaky.

Rezort zdravotníctva uvádza, že tieto vakcíny môžu byť podané iba ako posilňujúce dávky. Na očkovanie novými vakcínami môžu prísť ľudia nad 12 rokov, ktorí prijali vakcínu aspoň pred 3 mesiacmi (rovnaká lehota platí pri prekonaní ochorenia). Registrácia prebieha cez web korona.gov.sk. Termíny by mali byť záujemcom pridelené do konca týždňa.

Anketa:
Bol si už na očkovaní proti koronavírusu?
Áno.
Nie.
Áno.
71 %
203 Hlasov
Nie.
29 %
84 Hlasov

V našej krajine za posledných 24 hodín z 1 557 testov pribudlo 422 prípadov ochorenia covid-19. Okrem toho na koronavírus zomreli ďalší traja ľudia.

Dokopy si covid-19 na Slovensku vyžiadal 20 439 obetí, uvádza Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI). V nemocnici aktuálne leží 404 pacientov s ochorením covid-19.

15. septembra 2022, 9:30 Čas čítania 5:07 Finalistky Miss Universe propagovali vapovanie. Vitamínové inhalátory môžu pritom poškodiť pľúca podobne ako tabak Finalistky Miss Universe propagovali vapovanie. Vitamínové inhalátory môžu pritom poškodiť pľúca podobne ako tabak
Domov
Zdieľať
Diskusia