Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Adam Novosad
19. septembra 2022, 13:50
Čas čítania 0:28

Toto je prezident SR Juraj Rizman, urobili chybu tlačové agentúry počas pohrebu kráľovnej. Meno Zuzany Čaputovej ani nespomenuli

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Juraj Rizman sa na chvíľu stal prezidentom Slovenskej republiky.

Slovensko nemá prezidentku Zuzanu Čaputovú, ale prezidenta Juraja Rizmana. Táto chyba sa objavila vo svetových tlačových agentúrach, keď sa prezidentka Čaputová so svojím partnerom Rizmanom vybrala do Londýna na poslednú rozlúčku so zosnulou kráľovnou Alžbetou II.

Popisy fotografií, ktoré zachytávali slovenskú delegáciu, obsahovali popis len o „prezidentovi SR Jurajovi Rizmanovi“ a jeho delegácii. Meno Zuzany Čaputovej sa pritom vo fotobanke nikde nespomína. Chybné mená zostali na webových stránkach agentúr niekoľko desiatok minút.

V Londýne sa dnes na pohrebe kráľovnej zúčastňujú hlavy štáty, premiéri a premiérky z celého sveta. Do Westminsterského opátstva, kde smútočný obrad prebieha, sa svetoví lídri doviezli autobusmi. Jedinú výnimku dostal americký prezident Joe Biden, ktorý sa do centra Londýna mohol doviezť vlastnou limuzínou z bezpečnostných dôvodov.

prezidentka
Zdroj: Reprofoto/Getty Images
Domov
Zdieľať
Diskusia