Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
19. septembra 2022, 8:03
Čas čítania 1:12

VIDEO: Ukrajina znovu získa celý Krym aj Donbas, zaprisahal sa Zelenskyj. Rusi obratom zničili obytnú štvrť v Bachmute

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ukrajinský prezident prezradil plány, ktoré chce Kyjev splniť do konca vojny.

Ukrajina získa späť celé Ruskom okupované územie na Ukrajine, vyhlásil vo svojom nedeľnom večernom videopríhovore ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. 

„Možno sa niekomu bude zdať, že sme sa nechali sériou víťazstiev ukolísať,“ skonštatoval Zelenskyj s tým, že v skutočnosti ide o prípravu na budúce etapy protiofenzívy, ktorej cieľom bude znovuzískať kľúčové mestá Mariupol, Melitopol a Cherson.


„Keďže Ukrajina musí byť slobodná – jej celé územie,“ vyhlásil Zelenskyj pri otázke, čo všetko bude cieľom ukrajinských jednotiek v najbližších mesiacoch. Oslobodzovacia protiofenzíva sa podľa neho nezastaví pred Doneckom, Luhanskom či okupovaným Krymom.

Ukrajinská armáda sa nebude snažiť dobyť späť len územie, ktoré ovládala pred začiatkom ruskej invázie, ale aj územie na Donbase a Kryme, ktoré je od roku 2014 v rukách proruských separatistov, povedal Zelenskyj.


Po invázii na Ukrajinu vo februári sa Rusko zmocnilo rozsiahlych oblastí na juhu a východe krajiny a v súčasnosti stále okupuje približne pätinu ukrajinského teritória. Za posledné dva týždne sa však Ukrajine vďaka dobre zorganizovanej protiofenzíve podarilo oslobodiť viac ako tritisíc štvorcových kilometrov územia.

Rusi zrovnali so zemou celú obytnú štvrť

Ruská armáda najnovšie na vojenské úspechy Ukrajiny zareagovala bombardovaním mesta Bachmut ležiacom na kontaktnej frontovej línii na okraji regiónu Donbas. 

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Z videí zverejnených na Twitteri je viditeľné, že Rusi tentoraz na Bachmut zoslali toľko rakiet a bômb, až sa im podarilo zrovnať so zemou celú rezidenčnú štvrť. Nahrávka zachytáva horiace bytovky, zatiaľ čo v okolí pokračuje bombardovanie s cieľom zničiť celú štvrť.

Mesto Bachmut s viac ako 70-tisíc obyvateľmi je terčom ruského ostreľovania už niekoľko mesiacov. Obyvatelia, ktorí neustále bojujú s výpadkami vody a elektriny, sa naďalej snažia brániť svoje mesto pred kompletnou ruskou okupáciou, a tak im nádej priniesli posledné územné zisky a vojenské úspechy ukrajinskej protiofenzívy.

Domov
Zdieľať
Diskusia