Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2022, 15:18
Čas čítania 0:33
Richard Balog

Aukčný dom Sotheby's vydražil dres Michaela Jordana za 10,1 milióna dolárov. Ide o najdrahší športový artefakt v histórii

Aukčný dom Sotheby's vydražil dres Michaela Jordana za 10,1 milióna dolárov. Ide o najdrahší športový artefakt v histórii
Zdroj: Netflix
ŠPORT MICHAEL JORDAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hviezdny basketbalista mal na sebe dres s číslom 23 v prvom finálovom zápase proti tímu Utah Jazz v roku 1998.

Aukčný dom Sotheby's vydražil dres Michaela Jordana za 10,1 milióna dolárov, píše Highsnobiety. Ide o rekordnú sumu za športový artefakt, ktorú niekto zaplatil v dražbe.

Prvenstvo doteraz držal reprezentačný dres Diega Armanda Maradonu, v ktorom strelil nezabudnuteľný gól rukou na Majstrovstvách sveta vo futbale v roku 1986. Predaný bol v londýnskej sieni Sotheby's za 9,28 milióna dolárov. 

Jordan odohral v drese s číslom 23 viac ako 45 minút v prvom finálovom zápase NBA v sezóne 1997/1998 proti tímu Utah Jazz. Išlo o posledné zápasy Jordana vo farbách Chicaga Bulls a legendárnu sériu, ktorú mapoval dokument s názvom The Last Dance. 

Odporúčané
TOP 10: Najlepšie momenty zo seriálu The Last Dance o Michaelovi Jordanovi TOP 10: Najlepšie momenty zo seriálu The Last Dance o Michaelovi Jordanovi 21. mája 2020, 15:30

Červeno-biely dres s logom tímu Chicago Bulls vydražili za dvojnásobok pôvodného odhadu. Pred predajom tohto kúska bola najdrahším vydraženým predmetom Michaela Jordana podpísaná kartička z rovnakej sezóny s hodnotou 2,7 milióna dolárov. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Domov
Zdieľať
Diskusia