Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
16. septembra 2022, 13:24
Čas čítania 0:48

Slovenská pošta dnes vydala známku na podporu Ukrajiny

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Jej nominálna hodnota je 0,75 eura.

Slovenská pošta reaguje na inváziu Ruska vydaním poštovej známky, ktorá je prejavom solidarity s Ukrajinou. Na obrázku vidno plačúcu mladú azylantku na Slovensku, ktorá má na tvári namaľované ukrajinské farby.

„Emisia poštovej známky bola vybraná z návrhov diel slovenských a ukrajinských umelcov v rámci výstavného projektu Solidarita s Ukrajinou,“ ozrejmila hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Ukrajina
Zdroj: Slovenská pošta

Má rozmery 44,1 krát 26,5 milimetra a jej nominálna hodnota je 0,75 eura. Pošta zároveň vydáva obálku prvého dňa s pečiatkou FDC, s dátumom 16. septembra 2022 a domicilom mesta Bratislava.

Na nej je podľa hovorkyne motív ruky s víťazným gestom a odseknutými prstami – ide o symbol obetí, ktoré priniesla vojna. Na pečiatke FDC zobrazili kráčajúcu loď, ktorá predstavuje potopený ruský krížnik pri Haďom ostrove.

Anketa:
Páči sa ti dizajn novej poštovej známky na podporu Ukrajiny?
Áno.
Nie.
Áno.
54 %
Nie.
46 %

Slovensko a ďalšie západne krajiny však nepodporujú Ukrajinu len symbolicky. USA vo štvrtok schválili ďalší vojenský balíček pre Ukrajinu, ktorý má hodnotu 600 miliónov dolárov. Dodávanie zbraní Ukrajine verejne odobril aj pápež František. Argumentoval tým, že politické rozhodnutie dodať zbrane je morálne prijateľné v prípade obrannej vojny.

Ukrajinským vojakom sa nedávno podarilo dobyť rozsiahle územia v Charkovskej oblasti, ktoré ruskí vojaci okupovali už od apríla. V jednom z miest s názvom Izium polícia objavila masový hrob. Príčiny úmrtí viac ako 400 obetí sú aktuálne prešetrované.

Domov
Zdieľať
Diskusia