Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
16. septembra 2022, 7:12
Čas čítania 0:55

Anglický futbalový fanúšik vtipkoval o minúte ticha za zosnulú kráľovnú Alžbetu II. Klub mu dal doživotný zákaz vstupu na štadión

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Anglický futbalový fanúšik vtipkoval o minúte ticha za zosnulú kráľovnú Alžbetu II. Klub mu dal doživotný zákaz vstupu na štadión
Zdroj: Gettyimages/Lewis Storey-Stringer
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zatiaľ čo počas minúty ticha na Slovane fanúšikovia hromadne pískali, v Anglicku sa s podobnými prípadmi nehrajú a tvrdo ich trestajú.

Preston North End, ktorý hrá druhú anglickú ligu, dal svojmu fanúšikovi doživotný zákaz vstupu na štadión, píše Marca.

Dôvodom je, že si na Twitteri robil žarty z vypískavania minúty ticha za zosnulú kráľovnú Alžbetu II. V jednom z príspevkov sa mal pýtať, či ho usporiadatelia vyhodia zo štadióna za pískanie počas minúty ticha.

Fanúšik dostal doživotný zákaz vstupu na domáce, ale aj vonkajšie zápasy Prestonu. Okrem toho sa zákaz vzťahuje na vstup do akéhokoľvek majetku Prestonu – fanshopy, stánky s lístkami a podobne.

Anketa:
Je trest pre anglického fanúšika adekvátny?
Áno, takéto správanie nemá v spoločnosti žiadne miesto.
Nemyslím si, len vyjadril svoj názor.
Áno, takéto správanie nemá v spoločnosti žiadne miesto.
66 %
350 Hlasov
Nemyslím si, len vyjadril svoj názor.
34 %
179 Hlasov

Klub uviedol, že o tomto zákaze pre konkrétneho fanúšika bude informovať aj všetky kluby z ligy. Hoci sa toto rozhodnutie stretlo aj s vlnou kritiky, Preston argumentuje faktom, že fanúšik zatiahol do celej situácie aj samotný klub.

„Náš futbalový klub uznáva právo na slobodu prejavu a názorov. No v tomto konkrétnom prípade sa príspevky od fanúšika týkali aj nášho klubu, preto sme pristúpili k zákazu.“

Počas prvého zápasu Európskej konferenčnej ligy medzi domácim Slovanom Bratislava a FK Žalgiris Vilnius si Slovan chcel uctiť Alžbetu II. minútou ticha. Niektorí domáci fanúšikovia to však nevydržali.

Fanúšikovia Slovana počas minúty ticha za kráľovnú kričali a pískali. Na konci sa ozval potlesk. Voči tomuto správaniu neboli dodnes vyvedené žiadne následky.

Domov
Zdieľať
Diskusia