Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. septembra 2022, 20:28
Čas čítania 0:30

Koniec pandémie ochorenia COVID-19 je na dohľad. WHO však radí, aby sme nepoľavili

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Od začiatku pandémie koronavírusu zaznamenala WHO viac ako 600 miliónov prípadov covidu a toto ochorenie si vyžiadalo 6,4 milióna obetí.

Počet nových prípadov ochorenia COVID-19 klesol uplynulý týždeň na najnižšiu úroveň od marca 2020. V stredu to oznámil generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus.


„Nikdy sme neboli v lepšej pozícii na ukončenie pandémie. Ešte tam nie sme, ale koniec je na dohľad,“ povedal Tedros. „Ani maratónec sa nezastaví, keď sa objaví cieľová čiara. Beží ďalej, so všetkou energiou, ktorá mu zostala. To musíme urobiť aj my. Vidíme cieľovú čiaru. Sme vo víťaznej pozícii. Teraz je však najhorší čas zastaviť sa,“ upozornil Tedros.


Šéf WHO zdôraznil, že ak túto príležitosť nevyužijeme, riskujeme viac variantov vírusu, úmrtí a neistoty. Svetová zdravotnícka organizácia preto vyzvala, aby krajiny investovali do stopercentného zaočkovania najrizikovejších skupín vrátane zdravotníckych pracovníkov a starších ľudí. Má sa pokračovať aj v testovaní a sekvenovaní vírusu.

Anketa:
Ako osláviš koniec pandémie?
Nijako, pre mňa sa skončila už dávno.
Pôjdem do mesta a s kamarátmi sa poriadne zabavím.
Určite to oslávim zodpovedne a nebudem sa vystavovať nebezpečenstvu.
Nijako, pre mňa sa skončila už dávno.
76 %
Pôjdem do mesta a s kamarátmi sa poriadne zabavím.
6 %
Určite to oslávim zodpovedne a nebudem sa vystavovať nebezpečenstvu.
18 %
Domov
Zdieľať
Diskusia