Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
14. septembra 2022, 19:50
Čas čítania 0:48

McDonald's bude v pondelok vo Veľkej Británii zatvorený kvôli kráľovninmu pohrebu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Spoločnosť nebude jediná, zatvárajú aj John Lewis, Waitrose, Asda či Primark.

Spoločnosť McDonald's zatvorí v pondelok 19. septembra všetky svoje prevádzky v Spojenom kráľovstve. Urobí tak, aby si v deň pohrebu uctil kráľovnú Alžbetu II., píše BBC.

Najväčší fastfoodový reťazec má v krajine približne 1 300 prevádzok. Všetky budú v deň pohrebu zatvorené do piatej hodiny poobede. „Chceme našim ľuďom umožniť, aby mohli vzdať hold kráľovnej takým spôsobom, akým sami chcú,“ uviedol hovorca McDonald's pre BBC.

Spoločnosť McDonald's však nebude jediná. Pridajú sa k nej aj John Lewis, Waitrose, Asda, Primark a mnohé ďalšie. Kráľovná, ktorá bola najdlhšie vládnuca britská panovníčka, zomrela vo štvrtok vo svojom škótskom sídle Balmoral.

„Na počesť kráľovnej Alžbety II. a aby sme umožnili všetkým pracovníkom McDonald's vzdať hold, budú naše reštaurácie v celom Spojenom kráľovstve v pondelok 19. septembra od polnoci do 17.00 h zatvorené,“ píše vo svojom poste na Twitteri spoločnosť McDonald's. Dopĺňa, že rozvoz tovaru bude takisto možný až po 17. hodine.

Anketa:
Čo si myslíš o zatvorení prevádzok McDonald's?
Je to prejav úcty a rešpektu voči kráľovnej.
Zdá sa mi to cez čiaru. 
Je mi to fuk.
Je to prejav úcty a rešpektu voči kráľovnej.
65 %
Zdá sa mi to cez čiaru. 
8 %
Je mi to fuk.
27 %

Vyhlásili sviatok 

Kráľ Karol III. schválil, aby sa v deň pohrebu jeho matky v celom Spojenom kráľovstve vyhlásil sviatok.

Vláda na svojej webovej stránke informuje, že pondelkový sviatok umožní podnikom a iným organizáciám uctiť si kráľovnú. Hoci sa uvádza, že niektoré podniky môžu zvážiť zatvorenie alebo odloženie podujatí, zamestnanci nemajú zo zákona nárok na voľno.

Domov
Zdieľať
Diskusia