Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
14. septembra 2022, 7:21
Čas čítania 0:56

Ďalší Putinov človek záhadne zomrel. Ivan Pečorin sa utopil po páde z jachty pri Vladivostoku

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Ďalší Putinov človek záhadne zomrel. Ivan Pečorin sa utopil po páde z jachty pri Vladivostoku
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

V roku 2022 za záhadných okolností zomrelo už najmenej osem oligarchov s napojením na ruský energetický priemysel.

Putinov blízky spolupracovník Ivan Pečorin sa pridal na čoraz dlhší list záhadných úmrtí  ruských energetických bosov. Podľa Business Insider sa mu v stave opitosti stal osudným pád z jachty neďaleko Vladivostoku.

Telo Ivana Pečorina našli po dvojdňovom pátraní vyplavené asi 160 kilometrov od mesta na východe krajiny. Do vody z lode plávajúcej okolo miestneho ostrova Russkij údajne spadol ešte 10. septembra.

Pečorin bol riaditeľom leteckej sekcie Korporácie pre rozvoj Ďalekého východu a Arktídy (KRDV), ktorá už stihla jeho jeho smrť označiť za „nenahraditeľnú stratu“. KRDV je projekt prezidenta Vladimira Putina na rozvoj bohatých energetických a ťažobných zdrojov najvýchodnejšieho regiónu Ruska.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Pečorina si na čelo KRDV údajne osobne vybral Vladimir Putin, keďže ho považoval za kľúčového muža v regióne. Obaja muži sa len nedávno stretli na jednom pódiu v rámci Východného ekonomického fóra. KRDV už vo februári oznámila nečakanú smrť svojho generálneho riaditeľa Igora Nosova, ktorý skonal vo veku 43 rokov na mŕtvicu.

V roku 2022 za záhadných okolností zomrelo už ďalších najmenej osem oligarchov s napojením na energetický priemysel. Naposledy 1. septembra zomrel predseda predstavenstva ropného koncernu Lukoil Ravika Maganov. Podľa ruských médií sa mu stal osudným pád z okna nemocnice.

Domov
Zdieľať
Diskusia