Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
13. septembra 2022, 7:15
Čas čítania 0:43

V Austrálii zabila divoká kengura muža, ktorý ju držal v zajatí. Polícia musela počas záchrany zviera zastreliť

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V Austrálii zabila divoká kengura muža, ktorý ju držal v zajatí. Polícia musela počas záchrany zviera zastreliť
Zdroj: Pixabay

Podľa polície mohlo k útoku dôjsť skôr, ako bezprostredne pred nahlásením.

77-ročný Austrálčan zomrel po tom, čo ho napadla divoká kengura. Tú muž aj napriek tomu držal v domácom zajatí, píše The Guardian.

K incidentu došlo v západnej Austrálii v Redmonde pri Albany. Mužovi zavolal záchrannú službu príbuzný. Zdravotníci sa však k nemu nevedeli dostať. Dôvodom bola práve agresívna kengura.

Na miesto preto privolali aj políciu, ktorá kenguru pre bezpečnosť záchranárov zastrelila. Muž aj napriek tomu vážnym zraneniam na mieste podľahol.

„Predpokladáme, že kengura muža napadla ešte skôr v ten deň,“ povedal policajný hovorca s tým, že pracujú s verziou, že kengura bola držaná v zajatí.

Útoky kengúr v Austrálii sú veľmi zriedkavé, no existujú výnimky. V auguste obsadili kengury malé austrálske mesto Maaroom.

Zaútočili tam na obyvateľov a jedna zo žien zostala so zlomenou nohou, píše Newsweek. Približne 220 obyvateľov nosilo na ulici palice ako zbrane.

„Bolo ich príliš veľa na to, aby sme ich mohli spočítať. Neustále poskakovali po parku medzi karavanmi,“ povedala manažérka Caravan Parku Karen Sutcliffe

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Podľa Franka Millsa, pracovníka na ministerstve životného prostredia v Queenslande, kengura zaútočí iba vtedy, ak ide o teritoriálneho samca, respektíve v období párenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia