Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
10. septembra 2022, 20:19
Čas čítania 1:04

V seriáli Prasiatko Peppa sa objavil pár rovnakého pohlavia. Talianski politici protestujú

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Za podporou páru rovnakého pohlavia stojí petícia, ktorá nazbierala takmer 24-tisíc podpisov.

V jednej z posledných epizód britského kresleného seriálu pre deti Prasiatko Peppa sa objavil pár rovnakého pohlavia. To vzbudilo rozruch napríklad v Taliansku v konzervatívnej strane Bratia Talianska. „Bývam s mamičkou a mojou druhou mamičkou. Jedna mamička je lekárka a druhá mamička varí špagety,“povedala medvedica Penny pri kreslení portrétu svojej rodiny.

Seriál vytvorili animátori Mark Baker a Neville Astley a vysiela sa od roku 2004. Pár rovnakého pohlavia sa tu objavil vôbec prvýkrát, presne dva roky po tom, čo sa na americkom webe objavila petícia, ktorá vyslovila požiadavku o zaradenie takéhoto páru do seriálu. Podpísalo ju takmer 24-tisíc ľudí.

„Deti sledujúce prasiatko Peppa sú vo veku, keď veľa vnímajú. Vylúčenie rodín rovnakého pohlavia ich naučí, že normálne sú iba rodiny s jedným rodičom alebo dvoma rodičmi rôzneho pohlavia,“ uviedli tvorcovia petície.

Protest talianskej politickej strany, ktorá je favoritom volieb

Zatiaľ čo iniciatívy a organizácie podporujúce LGBT+ komunitu tvorcov chvália za to, že sa rozhodli pár rovnakého pohlavia zobraziť, niektorí európski politici majú iný názor. Ozvala sa napríklad talianska silne konzervatívna strana Bratia Talianska. Tá dokonca požiadala tamojšiu vysielaciu stanicu Rai, aby epizódu nevysielala. Hovorca strany Federico Mollicone označil vysielanie za neprijateľné.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

„Takú rodovú indoktrináciu nemôžeme prijať. Politická korektnosť opäť zasiahla, tentoraz na úkor našich detí. Nemohli by deti byť len deťmi?“uviedol pre denník La Stampa. Kedy bude epizóda v Taliansku odvysielaná, nie je jasné.

Popularita Bratov Talianska v krajine stúpa. Predčasné voľby budú 25. septembra a ich líderka Giorgia Meloni má veľkú šancu stať sa premiérkou. Politička niekoľkokrát vyslovila názor proti sobášom párov rovnakého pohlavia. Jej strana prispela aj k tomu, že vlani talianskym parlamentom neprešiel zákon proti homofóbii.

Domov
Zdieľať
Diskusia