Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
7. septembra 2022 o 20:11
Čas čítania 4:57

Toto je nový iPhone 14, ktorý Apple práve predstavilo. Iba najvýkonnejšie verzie sa zbavia výrezu v displeji

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Kalifornská spoločnosť predstavila svoje nové smartfóny.

Nový iPhone 14 je na svete. Kalifornská spoločnosť Apple predstavila svoj najnovší smartfón na tradičnom evente, ktorý sa začal v utorok podvečer stredoeurópskeho času.

Nový iPhone 14 s vylepšenými foťákmi a procesoromApple celému svetu ukázalo iPhone 14, ktorý sa môže popýšiť 6,1-palcovým displejom, procesorom Apple A15 Bionic a vylepšeným 12-megapixelovým fotoaparátom spoločne s predným fotoaparátom, ktorý prvýkrát dostane funkciu automatického zaostrovania.

Popri základnej verzii Apple predstavilo iPhone 14 Plus, ktorý bude z výkonnostnej stránky takmer identický, ale disponovať bude väčším 6,7-palcovým displejom. Podľa Apple budeš mať vďaka väčšiemu displeju schopnosť vidieť viac obsahu na obrazovke. Miniverzia tento rok v predaji nebude.

Apple
Zdroj: Apple

Apple oznámilo, že zlepšilo spracovanie obrazu vo fotoaparáte a kamere, ktorá navyše dostane nový „akčný mód“. Týmto módom chce značka konkurovať kamerám ako GoPro, ktoré ľudia využívajú pri náročnejších a intenzívnych aktivitách. 

10. septembra 2024 o 6:00 Čas čítania 3:21 Plánuješ si kúpiť nový iPhone 16? Bez týchto vecí ho radšej nepoužívaj Plánuješ si kúpiť nový iPhone 16? Bez týchto vecí ho radšej nepoužívaj

Ak sa dostaneš do ťažkostí niekde na túre v prírode, kde nebudeš mať k dispozícii mobilný signál, nový iPhone 14 bude vedieť komunikovať so satelitmi.

Mobil stačí namieriť na oblohu smerom k satelitu, s čím ti pomôže špeciálna appka, pomocou ktorej odošleš SOS správu, že si v tiesni. Telefonovanie nebude k dispozícii. Po dvoch rokoch si za satelitnú komunikáciu budeš musieť zaplatiť ako za extra službu.

Za iPhone 14 zákazníci v Spojených štátoch amerických zaplatia 799 dolárov, zatiaľ čo za iPhone 14 Plus si Apple vypýta 899 dolárov. Na Slovensku sa budú telefóny predávať za európske ceny, čo by malo znamenať, že iPhone 14 bude stáť 999 eur a iPhone 14 Plus 1 149 eur. K dispozícii budú od 16. septembra, respektíve od 7. októbra v prípade verzie Plus.

Najvýkonnejší iPhone stratil otravný notch výrez

Oproti aktuálnemu iPhonu 13 podľa expertov nejde o výraznú revolúciu, lenže Apple si najväčšie vychytávky prichystal pre prémiový model iPhone 14 Pro.

Namiesto klasického výrezu v displeji dostal iPhone 14 menší výrez, ktorý Apple nazvalo Dynamic Island. Výrez nebude iba statickým čiernym prvkom displeja, ale interaktívnym zobrazovačom notifikácií, s ktorým budeš môcť pracovať a využiť ho ako nástroj na ovládanie viacerých funkcií. 

Apple
Zdroj: Apple

Najvyšší rad iPhone 14 Pro bude obsahovať najmodernejší procesor A16 Bionic vyrobený 4nm technológiou, vylepšený 48-megapixelový fotoaparát, 12-megapixelový ultra širokouhlý fotoaparát a nový dizajn, ktorý smartfón nadobro zbavil charakteristického notch výrezu hornej časti displeja. 

9. januára 2024 o 16:30 Čas čítania 1:57 Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím

Čip A16 Bionic tvorí šesť jadier a Apple tvrdí, že je vyrobený takým pokročilým procesom, že oproti konkurenčným procesorom je až o 40 percent výkonnejší pri oveľa nižšej spotrebe energie. Procesor je vybavený aj 16-jadrovým Neural Enginom.

S novým 48-megapixelovým fotoaparátom, s technológiou zoskupujúcou 4 pixely do jedného, budeš môcť využívať funkciu zoomovania bez straty kvality obrazu či fotografovania v plnom rozlíšení v režime Apple ProRAW. Apple osadilo najvýkonnejší iPhone až o 65 percent väčším snímačom kamery, čo je zatiaľ najväčší snímač, aký kedy iPhone dostal.

K dispozícii bude 4-fázový zoom aj inteligentný Photonic Engine využiteľný v prostredí s nedostatkom svetla.

Ako naznačovali už úniky informácií v posledných týždňoch, Apple si pre iPhone 14 Pro naozaj pripravil Always-On displej, vďaka ktorému budeš mať najdôležitejšie informácie vždy prítomné na displeji bez toho, aby si musel zapínať obrazovku. Vždy čitateľný nebude len čas, ale aj informácie, ktoré na obrazovke v iOS 16 zobrazujú tvoje widgety. Displej sa môže pochváliť maximálnym jasom až 2 000 nitov.

Aj iPhone 14 Pro, podobne ako nové Apple Watch, bude vedieť rozoznať, keď náhodou havaruješ vo vozidle, a pomôcť s kontaktovaním záchranných zložiek.

Za iPhone 14 Pro v Spojených štátoch amerických zaplatíš 999 dolárov, za iPhone 14 Pro Max zase 1 099 dolárov. Predobjednávky Apple spúšťa už 9. septembra, pričom smartfón bude dostupný od 16. septembra.

23. decembra 2023 o 10:30 Čas čítania 1:13 V záhyboch AirPods sa usádza špina, pot a baktérie. Toto sú 4 jednoduché kroky, ako si dôkladné vyčistíš slúchadlá V záhyboch AirPods sa usádza špina, pot a baktérie. Toto sú 4 jednoduché kroky, ako si dôkladné vyčistíš slúchadlá

Na európskom trhu si za nové smartfóny výrazne priplatíme. Za iPhone 14 Pro si Apple vypýta 1 299 eur, iPhone 14 Pro Max ti z vrecka vytiahne 1 449 eur. Tieto cenovky sú pre základné verzie, tie najvýkonnejšie a najdrahšie ponúknu vnútornú pamäť až 1 TB.

Apple
Zdroj: Apple

Úplne nové titánové hodinky Apple Watch UltraNajväčší a najjasnejší displej, ktorý ľahko prečítaš aj v tých najextrémnejších podmienkach vďaka najväčšej batérii, aká bola kedy v hodinkách Apple Watch. Všetko vieš prakticky ovládať „akčným tlačidlom“ na boku hodiniek.

Výdrž batérie má byť 36 hodín, v extrémnych podmienkach až 60 hodín. Toto sú podľa Applu najprepracovanejšie inteligentné hodinky z dielne kalifornskej značky, ktoré poslúžia tým najnáročnejším zákazníkom.

Hodinky budú vyrobené z titánu, Apple nadizajnovalo aj takmer nezničiteľný remienok a tvoj pohyb pri akejkoľvek činnosti dokážu sledovať vďaka údajne najpresnejšiemu dvojpásmovému GPS sledovaniu medzi všetkými inteligentnými hodinkami.

12. decembra 2023 o 10:00 Čas čítania 1:32 Máš počas zimy problémy s batériou na iPhone? Takto jednoducho predĺžiš jej výdrž Máš počas zimy problémy s batériou na iPhone? Takto jednoducho predĺžiš jej výdrž

Apple sľubuje, že v spolupráci so spoločnosťou Oceanic dokážeš Apple Watch Ultra premeniť na inteligentnú centrálu, ktorú vieš plnohodnotne využiť napríklad pri potápaní. Odolnosť voči vode dosahuje hranicu 10 ATM, čím Apple sľubuje, že hodinky „boli navrhnuté pre vodné športy“.

Za hodinky si bude výrobca pýtať 799 dolárov a dostupné budú už koncom septembra.

apple
Zdroj: Apple

Najnovšie hodinky Apple Watch odsledujú už aj ovuláciuSklamaní nebudú ani fanúšikovia inteligentných hodiniek Apple Watch Series 8. Nové hodinky zo Series 8 dostali do vienka displej zaberajúci takmer celú plochu hodiniek, ktorý ťa bude neustále informovať o aktualitách vďaka Always-On displeju.

Kalifornská spoločnosť sľubuje 18-hodinovú výdrž batérie. Režim zníženej spotreby batérie dokáže výdrž hodiniek predĺžiť až na 36 hodín. 

„Motivuje ťa k tomu, aby si zostal aktívny a fit prostredníctvom mnohých spôsobov, ako cvičiť,“ vychvaľuje Apple svoje hodinky, ktoré obsahujú prepracované senzory monitorovania zdravotného stavu a procesov v organizme. Ženy sa budú môcť tešiť na monitorovanie ovulácie vďaka novému dvojitému senzoru teploty. 

Nové hodinky Apple Watch Series 8 obsahujú dva senzory teploty, ktoré dokážu sledovať ovuláciu.
Nové hodinky Apple Watch Series 8 obsahujú dva senzory teploty, ktoré dokážu sledovať ovuláciu. Zdroj: Apple

Verzia s bluetooth pripojením bude dostupná za 399 dolárov, zatiaľ čo LTE verzia s mobilným pripojením a dátami bude k dispozícii za 499 dolárov od polovice novembra.

8. novembra 2023 o 17:30 Čas čítania 1:16 Čistíš nabíjací port svojho telefónu? Tu máš návod, ako sa vyhneš poruchám nabíjania  Čistíš nabíjací port svojho telefónu? Tu máš návod, ako sa vyhneš poruchám nabíjania

Priaznivci minimalistickej verzie Apple Watch SE sa môžu tešiť na novú druhú generáciu hodiniek. Cena je nastavená na 249 dolárov za bluetooth verziu a 299 dolárov za LTE alternatívu.

Nové AirPods Pro s dvakrát lepším aktívnym odhlučnením„Naši zákazníci milujú hudobný a filmový zážitok, ktorý im AirPods poskytujú,“ predstavil najnovšie AirPods Pro 2 šéf spoločnosti Tim Cook. Slúchadlá dostali čip H2. Budúcich majiteľov slúchadiel nepochybne poteší, že Apple do AirPods Pro tentoraz zakomponovalo dotykové ovládanie, ktorým si ľahko zmeníš hlasitosť či vymeníš skladbu.

Vďaka aktívnemu odhlučneniu (ANC), ktoré je tento rok údajne dvakrát lepšie v porovnaní s predchádzajúcou verziou slúchadiel, ťa slúchadlá inteligentným spôsobom zbavia všetkých nechcených externých zvukov. Transparentný režim bude vylepšený o adaptívnu schopnosť.

Apple
Zdroj: Apple

Batéria slúchadiel sľubuje výdrž 6 hodín, čo je podľa Apple zlepšenie o viac ako 30 percent. S nabíjacím puzdrom budeš môcť hudbu počúvať až 30 hodín. Na spodnej strane puzdra po novom nájdeš reproduktor, ktorý ti uľahčí hľadanie puzdra v prípade, že ho zapatrošíš. 

9. októbra 2023 o 14:30 Čas čítania 2:46 Nové produkty PanzerGlass pre iPhone 15: Týmito revolučnými vlastnosťami si ťa získajú Nové produkty PanzerGlass pre iPhone 15: Týmito revolučnými vlastnosťami si ťa získajú

Apple sľubuje unikátny zážitok z počúvania vďaka funkcii Spatial Audio, ktoré ťa podľa značky pri počúvaní premiestni priamo na pódiu, kde vystupuje tvoj obľúbený interpret. Najnovšie AirPods Pro budú disponovať funkciou Personalized Spatial Audio, ktorú si budeš môcť prispôsobiť podľa svojich predstáv či dokonca tváre.

Domov
Zdieľať
Diskusia