Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Viktor Kniš
7. septembra 2022, 17:55
Čas čítania 1:17

Fico, Kaliňák a Gašpar útočia na NAKA. Oháňajú sa dôkazmi od tajného agenta Kaľavského, ktorý je na úteku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Robert Fico nazýva vyšetrovateľov zvieratami. Na 80-minútovej tlačovke čítal zo správ a výpovedí, ktoré má od tajného agenta inšpekcie.

Poslanec Robert Fico, exminister vnútra Robert Kaliňák, policajný exprezident Tibor Gašpar a advokát Marek Para dnes na tlačovej konferencii spochybňovali orgány činné v trestnom konaní. Útočili na vyšetrovateľov NAKA, ktorých označili za „zvery“. Šéf Smeru-SD čítal z četovej skupiny, v ktorej sa vyšetrovatelia Čurilla a spol. neformálne bavili aj o exponovaných kauzách. Podľa Fica komunikácia dokazuje, že v prípadoch postupovali účelovo. 

Štvorica obvinených sa vo viacerých kauzách na tlačovke odvolávala na dôkazy, ktoré polícii poskytol bývalý vyšetrovateľ NAKA Ján Kaľavský. Citovali z jeho výpovedí, ktoré majú dokazovať snahu Národnej kriminálnej agentúry ovplyvňovať vyšetrovania. 

Ján Kaľavský je v skutočnosti tajný agent obvinený z mnohých trestných činov, ktorý je momentálne na úteku v Bosne a Hercegovine. Tá ho odmieta vydať na Slovensko.

Fico
Zdroj: Smer/Facebook

Informácie od Kaľavského čerpá okrem Smeru-SD aj portál Plus 7 dní patriaci finančnej skupine Penta, informuje Denník N. Úrad špeciálnej prokuratúry sa opakovane voči informáciám tohto portálu ohradil s tým, že si kauzy vysvetľuje po svojom a nekriticky preberá naratív jednej strany.

Kto je Ján Kaľavský?

Ján Kaľavský bol pred dvadsiatimi rokmi francúzskym legionárom, informujú Aktuality.sk

Neskôr sa stal ostreľovačom v Lynx Commande a odtiaľ prestúpil priamo do NAKA, kde za vedenia Branislava Zuriana raketovo stúpal až na funkciu vedúceho druhého operatívneho oddelenia.

Kaľavský je dnes na úteku, je na neho vydaný európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz. 

„Obvinený mal prijať úplatok najmenej v piatich prípadoch, k zneužívaniu právomoci malo dôjsť z jeho strany viac ako desaťkrát, marenie spravodlivosti sa mu pripisuje v najmenej troch prípadoch,“ povedal o Kaľavskom hovorca prokuratúry pre TV Markíza

16. marca 2024, 9:30 Čas čítania 11:51 Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor)

Medzičasom sa z neho stal tajný agent inšpekcie, ktorý donášal na vyšetrovateľov NAKA Čurillu a spol. Aj on prispel k tomu, aby obvinili vyšetrovateľov pracujúcich na najzávažnejších kauzách.

Podľa Aktualít, ktoré sa rozprávali s viacerými kolegami Kaľavského, bol tento policajt profesionálnym informátorom a viacerým osobám vopred prezradil, že sa na ne chystá akcia. Dobrým známym Kaľavského bol aj pán X alias Peter Košč, ktorého považujú za človeka blízkeho politike aj tajným službám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia