Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. septembra 2022, 16:43
Čas čítania 0:48

Neďaleko škôl v Považskej Bystrici predávali sklenené fajky na marihuanu a drvičky v automate. Inšpekcia ich zakázala

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Mesto Považská Bystrica videlo problém v tom, že dva automaty boli umiestnené pri hlavnom prístupe k základnej škole či pri centre voľného času.

Z predajných automatov neďaleko školských zariadení v Považskej Bystrici zmizli sklenené fajky na marihuanu, drvičky tabaku či papieriky na šúľanie cigariet. Informovala o tom Zuzana Haladejová z komunikačného oddelenia považskobystrickej radnice.


„Vedenie mesta v súvislosti s predajnými automatmi, ktoré ponúkali na predaj fajčiarske potreby, iniciovalo stretnutie so zástupcami Slovenskej obchodnej inšpekcie, oslovilo aj Združenie miest a obcí Slovenska. Od 1. septembra je v automatoch zákaz predaja nielen tabakových výrobkov, ale aj pomôcok určených na fajčenie. Ak by sa v automatoch objavili aj po 1. septembri, SOI uloží vlastníkovi automatov pokutu,“ priblížila Haladejová.

automat
Zdroj: TASR


Súkromná spoločnosť z Kysuckého Nového Mesta nainštalovala neďaleko školských zariadení predajné automaty, v ktorých si okrem sladkostí a energetických nápojov mohol ktokoľvek kúpiť aj fajčiarske potreby, medzi nimi aj fajky na marihuanu a tabak, papieriky na šúľanie cigariet, zapaľovače či cigaretové filtre.

Mesto Považská Bystrica videlo problém v tom, že dva automaty boli umiestnené pri hlavnom prístupe k základnej škole či pri centre voľného času.


V predajných automatoch stále ponúkajú na predaj zapaľovače. Majiteľ automatov Kristián Šalga v tom problém nevidí, potvrdil odstránenie fajčiarskych potrieb. Nová úprava zákona sa podľa neho na zapaľovače nevzťahuje.


„Na obchodnej inšpekcii v Trenčíne mi potvrdili, že zapaľovače sa v predajných automatoch predávať môžu,“ doplnil Šalga.

Domov
Zdieľať
Diskusia