Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
3. septembra 2022, 15:31
Čas čítania 0:41

Slovákom začali do schránok chodiť povolávacie rozkazy. Polícia upozorňuje, že ide o podvod

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Slovákom začali do schránok chodiť povolávacie rozkazy. Polícia upozorňuje, že ide o podvod
Zdroj: Facebook/PolíciaSR

Slovenská republika však nevyhlásila vojnový stav a nie je žiadny dôvod na to, aby vás niekto povolával do vojenskej služby.

Polícia na svojom Facebooku upozorňuje na ďalší hoax. Ten sa výnimočne k ľuďom nedostáva cez internet, ale cez poštovú schránku.

Slovákom do schránky začali v poslednom období chodiť povolávacie rozkazy. Ich znenie je, aby sa adresát dostavil na vojenský útvar v Kežmarku, kde sa zúčastní na vojenskom cvičení v trvaní 14 dní.

Na falošnom povolávacom rozkaze je uvedené, že na odvod si adresát môže dať uhradiť dopravu autobusmi spoločnosti ČSAD. „Tie na Slovensku ani nepremávajú,” vysvetľuje polícia.

Autor tohto listu ďalej požaduje, aby oslovený človek informoval o tejto skutočnosti aj svojho zamestnávateľa. „Nuž, radšej mu nič neoznamujte. Ide o podvod,“ dodáva polícia.

Tá vyzýva, aby ktokoľvek, kto takýto falošný povolávací rozkaz dostal, naň nijakým spôsobom nereagoval a okamžite ho zahodil do koša.

„Slovenská republika nevyhlásila vojnový stav a nie je žiadny dôvod na to, aby vás niekto povolával do vojenskej služby. Tlačivo, ktoré si môžete nájsť v schránke, síce obsahuje vaše údaje, no jeho text je vytlačený na papieri starom niekoľko desiatok rokov. Neobsahuje žiadnu pečiatku útvaru, ako ani pravdivé informácie,“ uzavrela polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia