Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Adam Novosad
1. septembra 2022, 7:51
Čas čítania 0:47

Už aj Cristiano Ronaldo chce Slovákov oklamať o peniaze, smeje sa na novom podvode polícia. Varuje ľudí, aby si dávali pozor

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Meno známeho futbalistu niekto zneužíva na vylákanie peňazí od ľudí.

Slovenská polícia na Facebooku upozorňuje ľudí na nový podvod, ktorý zneužíva meno známeho futbalistu na to, aby od obete vymámil peniaze. Podvodník tentokrát zneužil meno portugalského futbalistu Cristiana Ronalda, ktorý je podľa textovej správy v časovej a finančnej tiesni na letisku.

„Ahoj, som Cristiano Ronaldo, ten známy futbalista, a som zaseknutý na letisku. Stratil som svoju kreditnú kartu. Potrebujem peniaze, inak sa nebudem môcť zúčastniť na kvalifikácii majstrovstiev sveta. Mohol by si mi poslať 100 eur v darčekových kartách na Amazon?“ pýta sa podvodník v správe pre potenciálnu obeť.

Tento text odosielajú z facebookového profilu s fotografiou Cristiana Ronalda, aby človek mal pocit, že sa s ním naozaj pokúša spojiť futbalista. Ak by to pre naivných používateľov nestačilo, tak sa podvodník snaží do situácie vtiahnuť aj Ronaldovho kolegu z reprezentácie.

„Je tu so mnou aj Diogo Jota,“ píše sa v správe. Hneď potom podvodník vymení futbalistov a už sa obeti prihovára ako Jota. „Ahoj, som Diogo Jota, mohol by si nám pomôcť?“ prosí podvodník v správe. Slovenská polícia už len konštatuje, aby si ľudia dávali pozor na akýkoľvek typ podvodníkov, ktorí na nich na internete striehnu.

Domov
Zdieľať
Diskusia