Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
31. augusta 2022, 9:25
Čas čítania 1:00

Joe Biden chce zakázať predaj útočných pušiek civilistom. Tento typ nemá „mimo vojnových zón“ opodstatnenie, vraví

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Joe Biden chce zakázať predaj útočných pušiek civilistom. Tento typ nemá „mimo vojnových zón“ opodstatnenie, vraví
Zdroj: TASR/AP/Evan Vucci

Bidenov návrh zahŕňa aj finančné prostriedky na posilnenie policajnej prítomnosti v uliciach a investície na prevenciu trestných činov.

Americký prezident Joe Biden v utorok vyjadril odhodlanie presadiť zákaz predaja útočných pušiek civilistom a odsúdil slovné útoky republikánov voči FBI. TASR správu prevzala z agentúry AFP.


„Som odhodlaný zakázať v tejto krajine útočné pušky,“ povedal Biden v meste Wilkes-Barre v štáte Pensylvánia, kde vystúpil s prejavom na tému kontroly zbraní.


Bidenov návrh zahŕňa aj finančné prostriedky na posilnenie policajnej prítomnosti v uliciach, investície na prevenciu trestných činov a opatrenia na to, aby sa nebezpečné zbrane nedostali do nebezpečných rúk.

Predaj zbraní od roku 2004 prudko stúpol

Americký Kongres schválil zákaz útočných pušiek a určitých veľkokapacitných zásobníkov v roku 1994, ale zákonodarcovia ho v roku 2004 nechali vypršať a predaj týchto zbraní odvtedy prudko stúpol. Biden bol v roku 1994 senátor a výrazne prispel k schváleniu tohto zákazu.


Americký prezident sa v súčasnosti usiluje tento zákon opätovne zaviesť do platnosti. Vo Wilkes-Bare uviedol, že tento typ zbraní nemá „opodstatnenie“ v oblastiach, ktoré sú „mimo vojnových zón“.


Biden v utorok takisto slovne odsúdil útoky republikánov na zásadovosť FBI a náhly vzostup vyhrážok voči tejto organizácii po tom, ako FBI pred tromi týždňami uskutočnila raziu v rezidencii exprezidenta Donalda Trumpa na Floride.


Bidenova Demokratická strana sa v novembrových doplňujúcich voľbách bude usilovať udržať si väčšinu v americkom Kongrese a Pensylvánia je jedným z kľúčových štátov vo volebnom súboji, píše AFP.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Joe Biden vyzval k zákazu útočných pušiek už v minulosti, a to v reakcii na časté strelecké útoky v USA. „Už dosť. Koľko ďalšieho krviprelievania sme ochotní akceptovať?“ vyhlásil vtedy v prejave v Bielom dome.

Domov
Zdieľať
Diskusia