Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Viktor Kniš
28. augusta 2022, 8:11
Čas čítania 1:07

Ivan Korčok plánuje vstúpiť do domácej politiky. Nicholsonová ho chce do strany ako predsedu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Europoslankyňa Refresheru už pred mesiacom povedala, že ak by sa rozhodla založiť stranu, za lídra by v nej chcela práve Ivana Korčoka.

Ivan Korčok pripustil, že sa chystá do domácej politiky, chce v nej pôsobiť po 30 rokoch v diplomacii. „Potrebujem si urovnať niektoré veci a definitívne sa rozhodnúť, že po triadsiatich rokoch v diplomacii sa chcem naplno venovať politickému dianiu doma,“ povedal českým Hospodárskym novinám. Zatiaľ nie je jasné, v ktorej strane by chcel odchádzajúci minister zahraničných vecí pôsobiť. Momentálne je Ivan Korčok nominantom strany Sloboda a solidarita, ale nie je jej členom.

Anketa:
Mal by Ivan Korčok naplno vstúpiť do domácej politiky?
Určite áno.
Neviem.
Nie. 
Určite áno.
59 %
364 Hlasov
Neviem.
8 %
48 Hlasov
Nie. 
33 %
207 Hlasov

Podľa Lucie Ďuriš Nicholsonovej je práve Ivan Korčok adeptom na lídra novej strany, ktorú momentálne europoslankyňa nazýva svojím politickým projektom. Stranu zatiaľ nezaložila, ale rozprávala sa o nej s viacerými bývalými členmi SDKÚ aj súčasnej SaS.

Podľa svojich slov hovorila aj s tímom mladých ľudí, ktorí chcú do politiky vstúpiť, ale aktuálne si sama netrúfa na to, aby sa stala líderkou strany. Vie si na tomto poste predstaviť súčasného ministra zahraničných vecí. „S Ivanom Korčokom to ešte nemám dokončené, vymenili sme si niekoľko správ,“ povedala Refresheru

Ivan Korčok nateraz vylučuje akékoľvek špekulácie, odkazuje len na prítomnosť. Do budúcnosti zatiaľ zmenu nevylúčil. 

Podľa Lucie Ďuriš Nicholsonovej však existuje téma, ktorá by mohla Ivana Korčoka a Richarda Sulíka rozdeľovať, a tak predpokladá, že má zmysel s ním o tejto téme diskutovať. „On patrí do politiky, s SaS bude mať problém splynúť. Predpokladám, že mu Richard Sulík dal ponuku, aj keď kormidla v SaS by sa nikdy nevzdal. Ivan Korčok je geopoliticky úplne inde ako Richard Sulík,“ hovorí europoslankyňa.

Nový potenciálny politický subjekt zatiaľ nemá reálne kontúry a je vo fáze, keď sa iniciátorka Nicholsonová rozpráva s možnými budúcimi podporovateľmi, členmi alebo lídrami. Podľa europoslankyne by mala byť nová politická strana orientovaná proeurópsky a prozápadne, orientovať sa bude aj na sociálne témy.

Ivan Korčok.
Ivan Korčok. Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia