Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
27. augusta 2022, 10:35
Čas čítania 0:37

Agenti FBI našli vo vile Donalda Trumpa 25 prísne tajných vládnych dokumentov

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Agenti FBI našli vo vile Donalda Trumpa 25 prísne tajných vládnych dokumentov
Zdroj: TASR/Michal Svítok

FBI podozrieva Trumpa, že tajné materiály držal doma nezákonne.

Agenti FBI našli v rámci vyšetrovania exprezidenta USA Donalda Trumpa v jeho rezidencii Mar-a-Lago tajné vládne dokumenty. Celkovo 14 z 15 škatúľ s dokumentmi obsahovalo materiály označené viacerými stupňami utajenia. 

V škatuliach našli 184 dokumentov, pričom podľa priebežného triedenia bolo 67 z nich označených ako dôverné, 92 označených ako tajné a 25 dokumentov označených ako prísne tajné, informujú Financial Times na základe dokumentu FBI.

Na leteckej snímke sídlo Mar-a-Lago amerického exprezidenta Donalda Trumpa v Palm Beach na Floride v stredu 10. augusta 2022.
Na leteckej snímke sídlo Mar-a-Lago amerického exprezidenta Donalda Trumpa v Palm Beach na Floride v stredu 10. augusta 2022. Zdroj: TASR/AP

Na dovedna 32 stranách tento čiastočne začiernený dokument obsahuje viacero podrobností o prebiehajúcom vyšetrovaní bývalého prezidenta. FBI podozrieva Trumpa, že tajné materiály mal doma nezákonne.

„Ide o totálne klamstvo FBI a ministerstva spravodlivosti. Sudca, ktorý dôvodovú správu zverejnil, ma nenávidí,“ napísal Trump na svojej sociálnej sieti Truth v reakcii na zverejnenie dokumentu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Podľa jeho vyjadrenia nemajú údajne spolitizované orgány činné v trestnom konaní podľa zákona o prezidentských záznamoch právo vstúpiť do jeho rezidencie a „ukradnúť, čo vidia“, vrátane pasov a dôverných osobných právnych dokumentov, ktoré podľa zákona nie je občan povinný vydať.

Donald Trump spúšťa Truth Social.
Donald Trump spúšťa Truth Social. Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia