Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
25. augusta 2022, 13:43
Čas čítania 0:56

Ukrajinská snajperka zachraňuje opustené domáce zvieratá z bojiska, dáva im najesť a stará sa o ich zdravie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Oksana pracovala pred vojnou ako právnička, po napadnutí Ruskom bojuje na fronte. Okrem toho však stíha zachraňovať opustené zvieratá, o ktoré sa dôkladne stará.

Ukrajinská snajperka Oksana Krasnova zachraňuje opustené domáce zvieratá z bojiska. Spolu s manželom poskytli pomoc už desiatkam psov a mačiek, píše Independent.

Za svoje vlastné peniaze mladá Ukrajinka kupuje zvieratám jedlo a veci potrebné na to, aby ich dokázala dať do poriadku. Následne zabezpečuje ich prevoz na vojenských vozidlách do hlavného mesta Kyjev, kde sa dostanú do nových domovov.


Oksana pracovala pred vojnou ako právnička. Po napadnutí Ruskom sa pridala k ukrajinskej armáde a bojuje v Doneckej oblasti. Medzičasom však okrem bojovania stihla spolu s manželom Stanislavom zachrániť takmer 30 zvieratiek, ktoré našli v okolí opustených obcí. 

„Mám veľmi rada zvieratá. Ešte pred tým, ako začala ruská invázia, sme ich s manželom pomáhali zachraňovať. Počas toho, ako si plním svoje povinnosti, sa stretávam s množstvom opustených domácich zvierat. Nemôžem ich len tak nechať. Je ťažké ich evakuovať, ale tieto úbohé stvorenia boli zvyknuté žiť s ľuďmi, takže nedokážu prežiť samy,“ hovorí Oksana. 

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Ukrajinka s manželom zachraňuje najmä psy a mačky, no pomohla aj iným malým zvieratkám, ako napríklad vtákom či zajacom. „Momentálne je u nás stádo ošípaných z jednej z blízkych dedín. Je jasné, že ich nedokážeme všetky zachrániť, keďže sa nezmestia do vojenských áut. Dbáme však na to, aby mali dostatok jedla a boli v poriadku,“ hovorí Oksana.

„Zvieratá, ktoré zachraňujeme, sú naozaj veľmi vďačné a verné. Niekedy je skutočne ťažké sa s nimi rozlúčiť, keďže s nimi trávim veľa času,“ povedala na záver.

Domov
Zdieľať
Diskusia