Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Daniel Mikolášik TASR
24. augusta 2022, 13:35
Čas čítania 0:49

Na Slovensko mieri ďalšia megainvestícia. Bosch zamestná na východe až 4 000 ľudí

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Uviedol to Richard Sulík po rokovaní vlády.

Spoločnosť Bosch by mohla v plánovanom priemyselnom parku Záborské v okrese Prešov pri výrobe elektromotorov do bicyklov zamestnať až 4 000 ľudí. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister hospodárstva Richard Sulík.

Líder SaS o tom informoval aj na svojom facebookovom profile, v ktorom napísal, že ho táto správa hreje pri srdci. „Z každej dobrej správy mám v tejto dobe radosť, ale táto ma hreje pri srdci obzvlášť. Východ potrebuje takéto investície ako soľ,“ napísal.

Vláda schválila osvedčenia o významnej investícii na investičný projekt Záborské Industrial Park. Výmera parku by mala prekročiť 115 hektárov.


„Záborské Industrial Park má predpoklad prilákať investície nielen v oblasti priemyselnej výroby a služieb, ale aj v oblasti výskumu a vývoja,“ uviedlo ministerstvo hospodárstva v schválenom materiáli.

Priemyselný park bude pripravovať štátna spoločnosť MH Invest. Sulík spresnil, že rozhodnutie o investícii ešte nie je konečné. Bosch by mal v septembri požiadať o štátnu investičnú pomoc a vláda túto pomoc predbežne vo výške 37 miliónov eur ešte musí schváliť. I keď ide o priamu dotáciu a nie o úľavy na dani, táto investičná pomoc sa Slovensku mnohonásobne vráti.


V Prešovskom samosprávnom kraji ide v krátkom čase o druhý veľký priemyselný park, ktorý by mal realizovať štát. Prvý s výmerou 79 hektárov pripravuje MH Invest pri Sabinove.

Domov
Zdieľať
Diskusia