Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik TASR
24. augusta 2022, 14:45
Čas čítania 0:48

Stovky cestujúcich uviazli na niekoľko hodín v Eurotuneli pod morom. Bolo to ako z katastrofického filmu, opisujú

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Príčinou uviaznutia cestujúcich v Eurotuneli Le Shuttle medzi Francúzskom a Britániou bola porucha vlaku.

Stovky pasažierov v utorok večer uviazli na takmer päť hodín v tuneli pod Lamanšským prielivom medzi Francúzskom a Spojeným kráľovstvom. Príčinou bola porucha vlaku, píše BBC.

 
Vlak služby Eurotunnel Le Shuttle smeroval z francúzskeho mesta Calais do Folkestonu na juhovýchode Anglicka. Pasažierov evakuovali cez tunel slúžiaci na údržbu a do Folkestonu ich dopravil náhradný vlak. Ľudí z vlaku presunuli o 20.22 h miestneho času v súlade s bezpečnostnými opatreniami.

eurotunel Le Shuttle
Zdroj: Twitter/PA


Prevádzkovateľ Le Shuttle pôvodne na Twitteri oznámil, že vlak mal poruchu. Neskôr však pre BBC uviedol, že dopravu prerušili pre poplašný signál vlaku, ktorý si vyžadoval prešetrenie. Hovorca Eurotunela povedal, že takéto incidenty sú nezvyčajné, ale nie výnimočné. Oveľa častejšie sa to však deje vo vlakoch prepravujúcich nákladné autá, nie osobné vozidlá, ako to bolo v tomto prípade.

„Bolo to ako z katastrofického filmu. Len sme kráčali do priepasti a nevedeli, čo sa deje. Všetci sme museli zostať pod morom v dlhom rade. V tuneli jedna žena plakala, ďalšia, ktorá cestovala sama, mala panický záchvat,“ povedala cestujúca pochádzajúca z Birminghamu, ktorá vzniknutú situáciu opísala ako hrozivú.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Eurotunnel Le Shuttle umožňuje vlakovú prepravu osôb a vozidiel cez 50-kilometrový tunel s 37-kilometrovým úsekom pod Lamanšským kanálom. Ide o najdlhší úsek tunela pod vodou na svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia