Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. augusta 2022, 17:09
Čas čítania 0:32

SHMÚ varuje pred prívalovými povodňami na východe Slovenska

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Výstraha platí do 21.00 pre okresy Svidník, Stropkov a Medzilaborce.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal hydrologickú výstrahu prvého stupňa pred prívalovou povodňou. Do 21.00 platí pre okresy Svidník, Stropkov a Medzilaborce.

Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladajú meteorológovia prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Podľa SHMÚ je „predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov“.

povodne
Zdroj: SHMÚ

Na väčšine územia Slovenska dnes do 21.00 platia aj výstrahy prvého stupňa pred búrkami. Meteorológovia upozorňujú na zvýšenú pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov. SHMÚ varuje aj pred krúpami, ktoré môžu poškodiť vegetáciu a skomplikovať cestnú premávku.

Domov
Zdieľať
Diskusia